ΠΡΟΣΩΠΑ

Μπεάτε και Σερζ Κλάρσφελντ: Δύο κυνηγοί ναζί κατά της Λεπέν

Μπεάτε και Σερζ Κλάρσφελντ: Δύο κυνηγοί ναζί κατά της Λεπέν
pinterest.se

Η Μπεάτε και ο Σερζ Κλάρσφελντ είναι δύο κυνηγοί ναζί εγκληματιών πολέμου. Μαζί με τους «Γιους και Κόρες εκτοπισμένων εβραίων στη Γαλλία», τάσσονται εναντίον του «ξενοφοβικού και παράλογου» ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Το Εθνικό Μέτωπο το 2017; Ποτέ! Ποτέ!» δηλώνει το διάσημο ζεύγος σε ολοσέλιδο άρθρο του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Liberation. «Ποτέ στην ιστορία της χώρας μας οι Γάλλοι δεν ψήφισαν στην πλειοψηφία τους υπέρ της άκρας δεξιάς», υπενθυμίζει.

Το Εθνικό Μέτωπο (FN), η υποψήφια του οποίου Μαρίν Λεπέν προκρίνεται στον δεύτερο γύρο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, είναι «ένα κόμμα του οποίου η επικίνδυνη και παρωχημένη ιδεολογία μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1930», υπογραμμίζουν.

libe

«Αυτό το ξενοφοβικό και παράλογο κόμμα υποστηρίζει το τέλος του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εδώ και δεκαετίες εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα μιας ηπείρου την οποία η άκρα δεξιά είχε σύρει στον πόλεμο, τη βαρβαρότητα και την καταστροφή», συνεχίζουν στο άρθρο τους.

«Το 2017 θα σηματοδοτήσει την ήττα του Εθνικού Μετώπου στις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές», διαβεβαιώνουν.

Η Μπεάτε Κλάρσφελντ, κόρη ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ, του γερμανικού στρατού, και ο σύζυγός της, ο Σερζ, εβραίος και γιος εκτοπισμένου, 78 και 81 ετών αντιστοίχως, αφιέρωσαν τη ζωή τους στη μάχη κατά της ατιμωρησίας των πρώην ναζί. Δημιούργησαν την Ένωση Γιοί και Κόρες των εκτοπισμένων εβραίων της Γαλλίας (FFDJF).

5 1 serge beate klarsfeld

(Πηγή: journalpasbanal.e-monsite.com)

Έχουν διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην προσαγωγή σε δίκη του Κλάους Μπάρμπι, του πρώην αρχηγού της Γκεστάπο στην περιφέρεια της Λιόν (νοτιοανατολική Γαλλία) κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και γάλλων δημόσιων υπαλλήλων που είχαν συνεργαστεί με τους κατακτητές ναζί, όπως οι Ρενέ Μπουσκέ, Πολ Τουβιέ και Μορίς Παπόν.

Klarsfelds

ΔΗΜΟΦΙΛΗ