ΠΡΟΣΩΠΑ

«Η φιλία μας μπορεί να εκτονώσει την ένταση με τις ΗΠΑ»: Ο Ρόντμαν μιλά για τη σχέση του με τον Κιμ

«Η φιλία μας μπορεί να εκτονώσει την ένταση με τις ΗΠΑ»: Ο Ρόντμαν μιλά για τη σχέση του με τον Κιμ
EPA/Rodong Sinmun / HANDOUT

Για την φιλία που τον συνδέει εδώ και χρόνια με τον άνθρωπο που προκαλεί πονοκέφαλο... παγκοσμίως με τις απειλές και τις δοκιμές πυρηνικών όπλων, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μίλησε ο Ντένις Ρόντμαν, περιγράφοντας αναλυτικά πώς περνούν τον χρόνο τους όταν συναντιούνται.

Ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ, που έχει πολλές φορές επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ, έπειτα από πρόσκληση του φίλου του, σχολίασε τις πρόσφατες ενέργειες του Κιμ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση μπορεί να λειτουργήσει... πυροσβεστικά, στις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Ουάσινγκτον.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Good Morning Britain, ο 56χρονος Αμερικανός αποκάλυψε πως η φιλία του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν χρονολογείται από το 2013, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα χρόνια οι δυο τους σπάνια συζητούν πολιτικά θέματα. Συνήθως περνούν τον χρόνο τους γελώντας, τραγουδώντας καραόκε, κάνοντας ιππασία, σκι και «πολλά άλλα cool πράγματα».

«Κάθε φορά που τον βλέπω είναι ήρεμος, πάντα χαμογελαστός, ειδικά όταν έχει γύρω του ανθρώπους της οικογένειάς του. Αν τον δεις απλά να κάθεται σε ένα τραπέζι, είναι σαν όλους τους άλλους ανθρώπους. Ξέρω, προσπαθεί να γίνει δικτάτορας και τρελός, αλλά δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά στη ζωή μου άνθρωπο να έχει τόσο μεγάλη δύναμη, ασχέτως αν είναι καλή ή κακή», είπε ο πρώην άσος των Σικάγο Μπουλς, ο οποίος εκτιμά πως η αγάπη του Κιμ για το μπάσκετ και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη ομάδα ήταν και η αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η φιλία.

«Συμπαθούσε τους Μπουλς, μου ζήτησε να τον επισκεφθώ και δέχθηκα», έτσι περιέγραψε την αρχή της σχέσης του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο Ντένις Ρόντμαν, ο οποίος έχει έκτοτε επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ έξι ή επτά φορές.

Χαρακτηρίζει «αστείο» το γεγονός ότι συχνά τον κατηγορούν ότι «προστατεύει» τη Βόρεια Κορέα και απορεί πώς ξαφνικά οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν πλέον φιλικά τη Ρωσία, αλλά έχουν «μεγάλο θέμα» με την ΠΙονγκγιάνγκ.

Ο ίδιος λέει πως απλώς λειτουργεί ως «πρεσβευτής» του αθλητισμού στη Βόρεια Κορέα και ξεκαθαρίζει πως δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η πολιτική.

Εκτιμά πως «μπορούν να γίνουν πολλά αν καθίσουν μαζί ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αν έχουν έναν ειλικρινή διάλογο, δε χρειάζεται να γίνουν φίλοι».

Ο ίδιος δεν θεωρεί ότι ο Κιμ είναι επικίνδυνος ηγέτης και ξεκαθαρίζει: «δεν υπερασπίζομαι τη Βόρεια Κορέα, ούτε εκείνον, ούτε τις πράξεις του. Δεν τον αγαπώ, απλά θέλω να προσπαθήσω να ξεκαθαρίσω τα πράγματα ώστε να τα πηγαίνουν όλοι καλά μεταξύ τους. Θέλω να ελπίζω, ότι μπορούμε πραγματικά να προσπαθήσουμε ώστε να πετύχουμε την ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ειδικά εδώ στην Αμερική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ