ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό βίντεο CNN Greece: Ξυλοδαρμός αστυνομικού στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Λευτέρης Παρτσάλης Λευτέρης Παρτσάλης - CNN Greece

Θύμα «άγριου» ξυλοδαρμού έπεσε αστυνομικός της διμοιρίας των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σύμφωνα με αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ του CNN Greece, Λευτέρης Παρτσάλης.

Από σοβαρά επεισόδια, «άγριες» συγκρούσεις, μαχαιρώματα, δολοφονική επίθεση σε φωτορεπόρτερ και χημικά «αμαυρώθηκε» το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με δεκάδες χιλιάδες πολιτών από όλη την Ελλάδα να συρρέουν στην Αθήνα για να βροντοφωνάξουν την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τα επεισόδια που στιγμάτισαν το συλλαλητήριο άρχισαν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να τους απωθήσουν.

Στο μεταξύ, επτά συλλήψεις και 25 αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Επιπλέον, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί μέχρι τώρα στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε είκοσι πέντε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ