ΣΠΟΡ

F1: Νίκη του Φέτελ στη Βραζιλία, πρωταγωνιστές Χάμιλτον και Μάσα (vid)

F1: Νίκη του Φέτελ στη Βραζιλία, πρωταγωνιστές Χάμιλτον και Μάσα (vid)
Φέτελ, Μπότας και Ραϊκόνεν οι 3 νικητές στη Βραζιλία ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SEBASTIAO MOREIRA

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κέρδισε τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν στην Formula 1, στη Βραζιλία, και αγκάλιασε τη 2η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών. Όμως οι πρωταγωνιστές στο Ιντερλάγκος ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Φελίπε Μάσα.

Η επεισοδιακή εκκίνηση

Η εκκίνηση του αγώνα καθόρισε τον τελικό νικητή. Ο Φέτελ έκανε καλύτερη εκκίνηση από τον Μπότας, που είχε την pole position και προστάτευσε την πρωτοπορία του ακόμη και στο πιτ-στοπ της Mercedes (28/71) και της Ferrari (29/71) βγαίνοντας ελάχιστα μπροστά από τον αντίπαλο του.

18709596


(Φέτελ, Μπότας και Ραϊκόνεν αμέσως μετά την εκκίνηση - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / FERNANADO BIZERRA JR.)

Λίγο πιο πίσω ο Μάγκνουσεν έπεσε πάνω στον Βαντούρν και αυτός στον Ρικιάρντο, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτοι να εγκαταλείψουν, ενώ μετά από λίγα κιόλας μέτρα είχαμε μια ακόμη σύγκρουση. Ο Γκροζάν έβγαλε εκτός του Οκόν, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει (έσπασε το σερί τερματισμών του, που κρατούσε από το Βέλγιο το 2016) και τιμωρήθηκε με ποινή δευτερολέπτων.

18710570


(Ο Γκροζάν με την Haas πέφτει πάνω στον Οκόν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Sebastiao Moreira)

Για τους πρώτους γύρους βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας, με διέλευση από τα πιτς και έτσι ήρθε η ώρα του Λιούις Χάμιλτον.

(Κάντε κλικ για να δείτε το βίντεο)

Ο οδηγός της ημέρας

Ο Βρετανός με το ατύχημα του στην Q1 εκκίνησε από τα πιτς και παρότι τελευταίος, πέτυχε στον 21ο κιόλας γύρο να είναι 5ος (Φέτελ, Μπότας, Ραϊκόνεν και Φερστάπεν). Ο στόχος του έγινε πλέον το βάθρο, έκανε πιτ στοπ τελευταίος (43/71) και αφού προσπέρασε τον Ολλανδό (είχε προβλήματα με τα ελαστικά) στον 60ο γύρο, κυνήγησε την 3η θέση, πιέζοντας μέχρι τέλους τη Ferrari του Ραϊκόνεν, ακόμη και κάτω από το δευτερόλεπτο, δίχως να προλάβει πάντως να κάνει μία προσπάθεια.

Έμεινε 4ος και αύξησε τη βαθμολογία του στους 345 βαθμούς και θα θελήσει στο Αμπού Ντάμπι σε 2 εβδομάδες (26/11) να κλείσει τη σεζόν με νίκη. Εκεί όπου ο Φέτελ (302 β.) απλά χρειάζεται να τερματίσει 8ος για να μην κινδυνεύσει από τον Μπότας (280 β.).

18709650


(Αγκαλιά με τη 2η θέση του πρωταθλήματος ο Φέτελ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Sebastiao Moreira)

Αυτή ήταν η 47η νίκη στην καριέρα του Φέτελ, 5η εφετινή και 3η στην πίστα στο Σάο Πάολο.

Αποθέωση για τον Μάσα

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο τελευταίος αγώνας του Φελίπε Μάσα μπροστά στο κοινό του, εξελίχθηκε σε αποθέωση για τον πιλότο, που εγακταλείπει οριστικά την ενεργό δράση σε λίγες ημέρες.

Αγκαλιά με το γιο του μετά την 7η θέση του, επευφημήθηκε από τους συμπατριώτες του και συγκινημένος τους ευχαρίστησε για τις αναμνήσεις.

18710647


(Ο Μάσα άντεξε την επίθεση του Αλόνσο και τερμάτισε 7ος - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Sebastiao Moreira)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ