ΣΠΟΡ

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας»: Η αδιανόητη επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

«Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας»: Η αδιανόητη επίθεση στον Γιάννη Αντετοκούνμπο
(ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)

Αδιανόητη επίθεση έκανε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο ένας Έλληνας καθηγητής που διδάσκει σε ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, το UCL, την ώρα που ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ διαφημίζει την Ελλάδα εντός κι εκτός παρκέ, τόσο με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς, όσο και με τη συμπεριφορά του γενικότερα.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση ενός βίντεο από τους Μιλγουόκι Μπακς, στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανώς συγκινημένος τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας στο γήπεδο των Καβαλίερς στο Κλίβελαντ, όπου ήταν συγκεντρωμένοι εκατοντάδες Έλληνες που τον αποθέωσαν.

Το συγκεκριμένο βίντεο που έφερε τίτλο «Giannis meets Greeks in Cleveland» έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο viral, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης, όμως η ανάρτησή του από μια Ελληνίδα δημοσιογράφο στο προφίλ της προκάλεσε απίστευτα σχόλια από τον καθηγητή Ευάγγελο Μαρκόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε τόσο την ιθαγένεια του Έλληνα διεθνή, όσο και τους λόγους οι οποίοι τον ανάγκασαν να μην συμμετάσχει στη μάχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ το περασμένο καλοκαίρι.

Κι ενώ τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση ήταν συγκινητικά και αποθεωτικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Έλληνας καθηγητής φαίνεται πως έχει διαφορετική άποψη, καθώς σχολίασε: «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Ελληνας. Εως εδω. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα @ρχιδι@ του όλους μας, την Εθνική ομάδα και την σημαία μας».

Άμεση ήταν η αντίδραση των άλλων χρηστών, οι οποίοι απάντησαν στον καθηγητή, υποστηρίζοντας τον Έλληνα φόργουορντ των Μπακς, με πρώτη την κάτοχο του προφίλ στο οποίο έγινε η ανάρτηση:

« Δεν σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» απάντησε η κάτοχος της συγκεκριμένης σελίδας.

ant

ΔΗΜΟΦΙΛΗ