ΣΠΟΡ

CEV Challenge Cup: Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό και Φοίνικα

CEV Challenge Cup: Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό και Φοίνικα
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-0 της, κατόχου του CEV Cup, Τουρ στο κλειστό του Ρέντη κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης για την πρόκρισή του στους «16» του Challenge Cup. Με το ίδιο σκορ επικράτησε εκτός έδρας ο Φοίνικας Σύρου της Μπέργκεν

Σε ένα παιχνίδι το οποίο σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες του Νέιθαν Γουνεμπάινα για ρατσιστική επίθεση από πλευράς των φίλων του Ολυμπιακού στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να επικρατήσουν 3-0 και να πάρουν σοβαρό προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Challenge Cup.

Η ρεβάνς μεταξύ των δυο ομάδων θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου στη Γαλλία και ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πάρει δυο σετ, ακόμα κι αν ηττηθεί 3-2 δηλαδή θα προκρίνεται, έτσι ώστε να βρεθεί στους «16» του θεσμού. Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Οϊβάνεν με 14 πόντους και τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Ραούβερντινγκ (12π.) και Αλεξίεφ (12π.).

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, στους «16» θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Λοκομοτίβ Μπακού – Φόντε Μπαστάρντο Αζόρες. Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των Αζέρων και των Πορτογάλων θα γίνει την Πέμπτη (7/12) στο Μπακού.

Το «πειρατικό»… σάλπαρε για τους «16»

Μόλις την έκτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του, και δεύτερη εκτός έδρας, πανηγύρισε ο Φοίνικας Σύρου, επίσης το βράδυ της Τετάρτης. Το «πειρατικό» επικράτησε 3-0 της Μπέργκεν στην… παγωμένη Νορβηγία και είναι με το… ένα πόδι στους «16» της διοργάνωσης. Η ομάδα της Σύρου είχε σε τρομερή κατάσταση τον Μπόμπι Γιορντάνοφ που πέτυχε 17 πόντους, ενώ θα περιμένει στη ρεβάνς που θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου τους Νορβηγούς για να… «σφραγίσει» την πρόκριση. Στον επαναληπτικό η ομάδα του Όσκαρ Κάσμαρτσικ, θα χρειάζεται να πάρει δυο σετ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, έτσι ώστε να περάσει στην επόμενη φάση.

Σε περίπτωση πρόκρισης στους «16», ο Φοίνικας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χαποέλ Κφαρ Σαμπά – Μοντάνα. Οι Βούλγαροι έχουν το προβάδισμα για να βρεθούν αντιμέτωποι με τους Συριανούς, αφού επικράτησαν 3-1 στο πρώτο ματς που έγινε στο Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «32» του Challenge Cup

Πενζιουγκόρ Βουδαπέστης - Γκάζπρομ Ούγκρα 0-3

Λέφσκι Σόφιας-Ντέτινχεμ 3-1

Μλάντοστ - Καρλοβάρσκο 2-3

Βαλντβιέρτλ - Νάφελς 1-3

Σένενβερντ - Μένε (7/12)

Πάφος - Πάρνου 1-3

Λοκομοτίβ Μπακού - Φόντε Μπαστάρντο (7/12)

Ολυμπιακός - Τουρ 3-0

Νίτρα - Άνκαρα (7/12)

Λοζάνη - Μινσκ 2-3

Χάποελ Κφαρ Σαμπά - Μοντάνα 1-3

Μπέργκεν - Φοίνικας Σύρου 0-3

Κόζιτσε - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-3

Μπενφίκα - Χόλντινγκ Γκρατς 3-0

Μπρνο - Λοκομοτίβ Χάρκιβ 3-0

Γκεντόφτε - Ραβένα 0-3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ