ΣΠΟΡ

Ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας πλέον ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας πλέον ο Ντέιβιντ Μπέκαμ
REUTERS/Andrew Innerarity

Τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα απέκτησε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.  Ο πρώην διεθνής Αγγλος ποδοσφαιριστής έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και το Μαϊάμι θα αγωνιστεί στο MLS. Το σχέδιο αυτό είχε ξεκινήσει πριν 4 χρόνια, αλλά διάφορα εμπόδια καθυστέρησαν το εγχείρημά του.

Το βασικότερο πρόβλημα ήταν η χρηματοδότηση και ανεύρεση χώρου για το γήπεδο, που πλέον έχει λυθεί. «Υπήρξε μία διαδικασία και κάποιες φορές ήταν επώδυνη. Νομίζω ότι το γεγονός ότι πήρε τόσο πολύ, το γεγονός ότι πήρε τέσσερα χρόνια, στην πραγματικότητα λειτούργησε θετικά» τόνισε ο Μπέκαμ σε τοπικά Μέσα και πρόσθεσε:

«Πάντα πίστευα σε αυτό το πρότζεκτ. Γι' αυτό και δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Ήξερα ότι το Μαϊάμι ήταν η πόλη, ήξερα ότι αυτό θα ήταν ξεχωριστό. Υπήρξαν πολλά εμπόδια. Είμαι επίμονος άνθρωπος και δε μου αρέσει να χάνω».

Το MLS «αγκάλιασε» την κίνηση του Μπέκαμ και ο κομισάριος του αμερικανικού πρωταθλήματος, Ντον Γκάρμπερ σχολίασε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια καλωσορίζουμε το Μαϊάμι στο MLS. Ξέρουμε ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι είναι στις θέσεις τους και η ώρα είναι η σωστή για να γίνει το Μαϊάμι μία μεγάλη πόλη του MLS. Αυτή η ιδιοκτησία έχει δεσμευθεί να φέρει στο Μαϊάμι την κορυφαίου επιπέδου ποδοσφαιρική ομάδα, το γήπεδο και την οπαδική εμπειρία που πραγματικά της αξίζει».

Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Ρεάλ Μαδρίτης θα πληρώσει 25 εκατ. δολάρια την ώρα που οι Λος Αντζελες Γκάλαξι είχαν πληρώσει 100 εκατ. ευρώ. Η μειωμένη τιμή οφείλεται στη συμφωνία που είχε κάνει ο Μπέκαμ όταν είχε υπογράψει το 2007 με τους Γκάλαξι και το MLS, η οποία του έδινε το δικαίωμα να δημιουργήσει μία δική του ομάδα με μειωμένο κόστος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ