ΣΠΟΡ

Χρώμα μπλαουγκράνα είχαν τα βραβεία της Ισπανικής Λίγκας

Χρώμα μπλαουγκράνα είχαν τα βραβεία της Ισπανικής Λίγκας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ALEJANDRO GARCIA

Με το Μέσι κορυφαίο παίκτη της χρονιάς και τις περισσότερες κατηγορίες βραβείων σε ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, η εκδήλωση της Ισπανικής Λίγκας για την σεζόν 2014-15 είχε χρώμα Καταλανικό.

Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε για 6η φορά το βραβείο του καλύτερου παίκτη του πρωταθλήματος στα βραβεία της Ισπανικής Λίγκας και βρέθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στο επίκεντρο της λαμπρής εκδήλωσης.

Ο Μέσι αφιέρωσε το βραβείο στον γιο του Τιάγκο, ενώ εξέφρασε την λύπη του για την απουσία του Σουάρες από την 3άδα για την Χρυσή Μπάλα.

Συνολικά η Μπαρτσελόνα σάρωσε με 5 βραβεία (Μέσι-καλύτερος επιθετικός, Μπράβο-καλύτερος τερματοφύλακας, Νεϊμάρ-καλύτερος παίκτης από την Αερική, Λουίς Ενρίκε-καλύτερος προπονητής, τα υπόλοιπα τέσσερα), με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει 3 (Σέρχιο Ράμος-καλύτερος αμυντικός, Χαμές Ροντρίγκες-καλύτερος μέσος, Κριστιάνο-αγαπημένος των φιλάθλων στο διαδίκτυο) και τον Φεχουλί (καλύτερος Αφρικανός) της Βαλένθια, να συμπληρώνει την σχετική λίστα βραβεύσεων.

Η κυριαρχία των Καταλανών ήταν εμφανής και στην καλύτερη 11άδα του πρωταθλήματος: Μπράβο (Μ), Ντάνι Αλβες (Μ), Σέρχιο Ράμος (Ρ.Μ), Πικέ (Μ), Ζόρντι Άλμπα (Μ), Ινιέστα (Μ), Ράκιτιτς (Μ), Χαμές Ροντρίγκες (Ρ.Μ.), Κριστιάνο (Ρ.Μ.), Μέσι (Μ), Νεϊμάρ (Μ).

Ο Κριστιάνο έλαμψε δια της απουσίας του και όλοι στην Ισπανία ήδη κάνουν λόγο για την άνετη κατάκτηση και της Χρυσής Μπάλας το Γενάρη από τον Αργεντινό, μετά την χθεσινή ανακοίνωση υποψηφιοτήτων από την FIFA. Όλα τα πρωτοσέλιδα ήταν αφιερωμένα σήμερα στην Ισπανία στην βραδιά θριάμβου της Μπαρτσελόνα και εκτός γηπέδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ