ΣΠΟΡ

Η Μπεϊτάρ τιμά τον Τραμπ και αλλάζει το όνομά της

Η Μπεϊτάρ τιμά τον Τραμπ και αλλάζει το όνομά της
EPA/ABIR SULTAN

Από σήμερα και στο εξής, η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ δεν θα είναι η ίδια: Με μία πρωτοφανή κίνηση εν είδει ευγνωμοσύνης προς τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ομάδας, Έλι Ταμπίμπ αποφάσισε να αλλάξει την επωνυμία του συλλόγου, μετονομάζοντάς το σε Μπεϊτάρ Τραμπ Ιερουσαλήμ.

Μία ημέρα πριν τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, ο ιστορικός σύλλογος, με ανακοίνωση του μέσω Facebook, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να τιμήσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την «θαρραλέα κίνηση».

«Εδώ και 70 χρόνια περίμενε η Ιερουσαλήμ τη διεθνή αναγνώριση έως ότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με μία θαρραλέα κίνηση, αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επιδείξει θάρρος και πραγματική αγάπη για τον ισραηλινό λαό και την πρωτεύουσά τους», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τού συλλόγου.

Όπως υπογραμμίζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Μπεϊτάρ, έξι φορές πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια Ισραήλ, είναι «σημαία» του δεξιού Ισραήλ και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται είδηση για μη αγωνιστικούς λόγους.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της, γνωστοί ως «La Familia» συχνά τραγουδούν ρατσιστικά συνθήματα κατά Αράβων και μουσουλμάνων, κάτι για το οποίο η ομάδα έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν.

16922126

EPA/ABIR SULTAN

Το 2013, τα γραφεία της Μπεϊτάρ που δεν έχει υπογράψει ποτέ συμβόλαιο με Άραβα παίκτη, πυρπολήθηκαν από τους φανατικούς μετά την απόκτηση δύο Τσετσένων μουσουλμάνων παικτών από τη ρωσική Τέρεκ Γκρόζνι.

Από τη στιγμή της ιστορικής ανακοίνωσης για τη μεταφορά της πρεσβείας, το όνομα του Τραμπ προορίζεται για διάφορες τοποθεσίες στο Ισραήλ, περιλαμβανομένων πάρκων, δρόμων, ακόμη και ενός σταθμού τρένου κοντά στο Δυτικό Τείχος της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ