ΣΠΟΡ

UEFA: Έτοιμη να αποκλείσει από την Ευρώπη τη Μίλαν

UEFA: Έτοιμη να αποκλείσει από την Ευρώπη τη Μίλαν
Ακόμα κι εκτός Ευρώπης μπορεί να βρεθεί η Μίλαν, αν η UEFA βρει παραβάσεις στα οικονομικά της. ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ROBERTO BREGANI

Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ιταλία και την Ευρώπη, η Μίλαν, κινδυνεύει να δεχθεί «βαριά καμπάνα» από την UEFA καθώς είναι αντιμέτωπη ακόμα και με το φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σοβαρά ζητήματα έχει να αντιμετωπίσει η Μίλαν, καθώς εδώ κι αρκετό καιρό η UEFA της είχε ζητήσει να εναρμονιστεί με όσα προβλέπουν οι κανόνες του Financial Fair Play, κάτι που όπως φαίνεται δεν έκαναν οι Ιταλοί. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέρριψε την αίτηση διακανονισμού που είχαν κάνει οι «ροσονέρι» και πλέον τον Ιούνιο θα γίνει ακροαματική διαδικασία έτσι ώστε να αποδείξουν οι Ιταλοί πως είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Το κυριότερο «αγκάθι» είναι το δάνειο του ιδιοκτήτη Γιονγκχόνγκ Λι προς την εταιρία «Elliot Management», με το οποίο αγόρασε την ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος της Μίλαν, μάλιστα, είναι αυτός που θα δώσει το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία για να αποδείξει πως είναι σε θέση να αποπληρώνει το δάνειο. Η UEFA από την πλευρά της θα κάνει ενδελεχή έλεγχο στα οικονομικά της Μίλαν για να διαπιστωθούν τυχόν νέες παραβάσεις του FFP (Financial Fair Play). Σε μια τέτοια περίπτωση, που οι «ροσονέρι» δεν είναι εντάξει απέναντι στο FFP, τότε η τιμωρία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Αυτό που έγινε, πάντως, θέμα συζήτησης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι το γεγονός ότι η Μίλαν μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρα, δηλαδή, από την απαγόρευση μεταγραφών και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο, η ομάδα της Λομβαρδίας μπορεί να αποκλειστεί από το Europa League, στο οποίο εξασφάλισε θέση μέσω της Serie A της σεζόν 2017-2018 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Αν αυτό συμβεί, η Φιορεντίνα θα είναι η ομάδα που θα αντικαταστήσει τη Μίλαν…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ