ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός - Μπέρνλι: Πρώτο… βήμα για το Europa League

Ολυμπιακός - Μπέρνλι: Πρώτο… βήμα για το Europa League
Ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League EUROKINISSI / LATO KLODIAN

Η ώρα της πρώτης «μάχης» του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League έφτασε, καθώς στις 21:00 (Novasports 2) οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Μπέρνλι.

Οι Πειραιώτες του Πέδρο Μαρτίνς, μετά την πρόκρισή τους επί της Λουκέρνης στον 3ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στον στόχο της εισόδου στους ομίλους και το τελευταίο… εμπόδιο είναι η αγγλική ομάδα.

Οι Βρετανοί προέρχονται από δύο προκρίσεις, κόντρα σε Αμπερντίν και Μπασακσεχίρ, στους δύο προηγούμενους προκριματικούς γύρους και απειλούν τους «ερυθρόλευκους». Αναμφίβολα η ομάδα της Premier League είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας από τους Ελβετούς, ωστόσο, άπαντες στο Λιμάνι θέλουν να κάνουν το πρώτο… βήμα για την επίτευξη του πρώτου στόχου της σεζόν.

Με τους «νέους»

Ο Πέδρο Μαρτίνς σχεδιάζει τα πλάνα του για την πρώτη «μάχη» στα play offs, έχοντας στην διάθεσή του τους Μπίμπαρς Νάτχο, Γκιγέρμε και Αχμέντ Χασάν, οι οποίοι αποτέλεσαν τις τελευταίες προσθήκες στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. Πάντως, από βαθμό ετοιμότητας, πιο… μπροστά είναι οι δύο τελευταίοι, που έχουν κάνει προετοιμασία με Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Μπράγκα, αντίστοιχα, εν αντιθέσει με τον Ισραηλινό που είχε μείνει χωρίς ομάδα μετά το τέλος της περσινής σεζόν.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή του Ολυμπιακού μετέχουν οι: Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τοροσίδης, Σισέ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Νάτχο, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος, Γκιγέρμε, Βρουσάι, Ποντένσε, Γκερέρο, Ανσαριφάρντ, Χασάν.

Στη «μάχη» με τα «ερυθρόλευκα»

Οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Μπέρνλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την κλασική τους εμφάνιση. Όπως έγινε γνωστό, οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο με την πρώτη φανέλα της ομάδας για τη νέα σεζόν, ήτοι την ερυθρόλευκη και ριγωτή με κόκκινο σορτσάκι, ενώ ο Ανδρέας Γιαννιώτης που θα είναι κάτω από τα δοκάρια θα φορά την πορτοκαλί εμφάνιση.

OlympiacosFanela

Πηγή: Instagram / ΠΑΕ Ολυμπιακός

Επικίνδυνες… αποστολές για Κύπριους

Στην «μάχη» των play offs του Europa League θα πέσουν και οι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού που εκπροσωπούν την Κύπρο στην διοργάνωση. Η… αρχή θα γίνει με την ΑΕΚ, η οποία στις 19:30 αντιμετωπίζει την Τρέντσιν στην Ζίλινα, ενώ μισή ώρα αργότερα, στις 20:00 ο ΑΠΟΕΛ θα παίξει απέναντι στην Αστάνα στην Μεγαλόνησο. Τέλος, ο Απόλλων θα κοντραριστεί στις 21:00 με την Βασιλεία στην Ελβετία.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των play offs του Europa League:

19:00 Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)
19:00 Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)-Μόλντε (Νορβηγία)
19:30 Τρέντσιν (Σλοβακία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
20:00 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αστάνα (Καζακστάν)
20:00 Σούντουβα (Λιθουανία)-Σέλτικ (Σκωτία)
20:00 Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
20:00 Σίγκμα Όλομουτς (Τσεχία)-Σεβίλη (Ισπανία)
20:05 Σάρπσμποργκ (Νορβηγία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
20:15 Μάλμε (Σουηδία)-Μίντιλαντ (Δανία)
21:00 Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Μπέρνλι (Αγγλία)
21:00 Βασιλεία (Ελβετία)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος)
21:00 Αταλάντα (Ιταλία)-Κοπεγχάγη (Δανία)
21:00 Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Κλουζ (Ρουμανία)
21:30 Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία)
21:30 Ραπίντ Βιένης (Αυστρία)-FC Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
21:30 Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
21:30 Γκενκ (Βέλγιο)-Μπρόντμπι (Δανία)
21:30 Ζόρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)-Λειψία (Γερμανία)
21:45 Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Σκεντίγια (Σκόπια)
21:45 Γάνδη (Βέλγιο)-Μπορντό (Γαλλία)
21:45 Ρέιντζερς (Σκωτία)-Ούφα (Ρωσία)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ