ΣΠΟΡ

Πρώτος ο Παναθηναϊκός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο

Πρώτος ο Παναθηναϊκός για τον Παύλο Γιαννακόπουλο
Ο Νικ Καλάθης υψώνει το χρυσό τριφύλλι, το τρόπαιο του «Παύλος Γιαννακόπουλος» Eurokinissi Sports

Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 85-80 της Φενέρμπαχτσε και να κατακτά το τρόπαιο που ήταν ένα χρυσό τριφύλλι.

Το πρώτο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τίμησε όπως έπρεπε τον μεγαλύτερο παράγοντα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, κι όπως εκείνος είχε εμφυσήσει στην ομάδα να κάνει, κατέκτησε ένα ακόμα τρόπαιο. Οι «πράσινοι» στη δεύτερη ημέρα του τουρνουά νίκησαν 85-80 τη Φενέρμπαχτσε και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο με την ονομασία «τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος». Μια διοργάνωση που θα γίνεται από εδώ και πέρα κάθε χρόνο.

Στη δεύτερη ημέρα, μετά τα όσα συγκινητικά συνέβησαν την Πέμπτη, το «παρών» έδωσαν και πάλι αρκετές προσωπικότητες από το χώρο του μπάσκετ. Ο Σιμόν Μιζράχι, παρότι η ομάδα του η Μακάμπι Τελ Αβίβ, που πήρε την 3η θέση, είχε αναχωρήσει έμεινε μέχρι το φινάλε και μάλιστα πήρε μέρος και στις βραβεύσεις. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε ξανά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όπως και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Αργύρης Πεδουλάκης και ο Αργύρης Παπαπέτρου, πατέρας του παίκτη του Παναθηναϊκού πλέον, Ιωάννη.

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί των Τούρκων, ακολούθησαν οι απονομές που έγιναν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο διοικητικός ηγέτης της «πράσινης» ΚΑΕ βράβευσε τις ομάδες για τη συμμετοχή τους, ενώ από την πλευρά της η Μακάμπι Τελ Αβίβ βράβευσε τον Παναθηναϊκό. Ο Σιμόν Μιζράχι παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ αντίστοιχη παρέδωσε και στον Θανάση Γιαννακόπουλο τιμώντας συνολικά την οικογένεια. Το τρόπαιο, ένα ολόχρυσο τριφύλλι, παραδόθηκε στον Νικ Καλάθη, αρχηγό του Παναθηναϊκού που το σήκωσε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου από την Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, έχει πάρει θέση και το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ