ΣΠΟΡ

Ο Γάλλος «Spider-Μan» ξαναχτύπησε και... συνελήφθη

Ο Γάλλος «Spider-Μan» ξαναχτύπησε και... συνελήφθη
REUTERS/Peter Nicholls

Ο Αλέν Ρομπέρ, μετά την κορυφή του Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, του υψηλότερου κτηρίου του πλανήτη ύψους 828 μέτρων, κατέκτησε και την κορυφή του Heron Tower στο Λονδίνο χωρίς κανένα εξοπλισμό και με μοναδική βοήθεια… την κιμωλία του.

Ο 56χρονος Γάλλος χρειάστηκε μία ώρα για να αναρριχηθεί στο Heron Tower ύψους 230 μέτρων, υπό το βλέμμα της αστυνομίας αλλά και πλήθους κόσμου που προσπάθησε να απαθανατίσει το παράτολμο εγχείρημα.

Ο Αλέν Ρομπέν ξεκίνησε το χόμπι του σε ηλικία 11 ετών και έκτοτε, έχει σκαρφαλώσει -χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας- σε πάνω από 150 ουρανοξύστες, μεταξύ των οποίων ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σίδνεϊ και το Empire State Building της Νέας Υόρκης.

«Δεν είμαι τρελός» δήλωσε σήμερα στο Sky News πριν ξεκινήσει την αναρρίχηση. «Αυτό που κάνω μπορεί να φανεί τρελό, αλλά δεν είμαι τρελός» προσέθεσε, ωστόσο για τον τολμηρό Γάλλο υπάρχει πάντα μια μικρή παράλειψη και συγκεκριμένα, η τυπική άδεια που απαιτείται για να σκαρφαλώσει κάποιος σε ιδιωτικά κτήρια.

Στο παρελθόν έχει συλληφθεί και οδηγηθεί σε διάφορες φυλακές του κόσμου, ωστόσο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει εάν είχε κατηγορηθεί για οποιοδήποτε αδίκημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ