ΣΠΟΡ

Ζεπ Μπλάτερ: Εξακολουθώ να είμαι Πρόεδρος της FIFA

Ζεπ Μπλάτερ: Εξακολουθώ να είμαι Πρόεδρος της FIFA
Reuters/ Arnd Wiegmann

Εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση από την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Ηθικής της FIFA ο Ζεπ Μπλάτερ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με τα όσα αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι έγινα σάκος του μποξ σε μία οργάνωση για την οποία έχω δώσει τη ζωή μου», ήταν η χαρακτηριστική αντίδραση του έκπτωτου πλέον, προέδρου της FIFΑ, Ζεπ Μπλάτερ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε λίγο μετά την ανακοίνωση της βαριάς ποινής που του επιβλήθηκε από την Ηθική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Δείχνοντας σε κάκιστη ψυχολογική κατάσταση και με τσιρότο κάτω από το δεξί του μάτι, ο Ελβετός έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί μέχρι και τον Νέλσον Μαντέλα προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Ο Νέλσον Μαντέλα μιλούσε για τον ανθρωπισμό. Είναι ο κόσμος μας. Χρειάζεται μόνο να σεβόμαστε τους ανθρώπους. Το λέω γιατί το 2010 είχαμε ως σλόγκαν αυτό στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα σλόγκαν το οποίο ουσιαστικά είχε δημιουργηθεί από τον Νέλσον Μαντέλα. Το λέω αυτό σήμερα γιατί απλώς είμαι αποδέκτης μιας νέας τιμωρίας. Γιατί τα ΜΜΕ έχουν λάβει την είδηση πριν από τα άτομα που αφορά; Δεν ξέρω.

Ο Ζεπ Μπλάτερ υποστήριξε, επίσης, ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του πρόεδρο της FIFA και ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Θα πάμε άμεσα στην Επιτροπή Εφέσεων, στο εβλετικό δικαστήριο, στο CAS, παντού για να υπερασπιστούμε τ' όνομά μας. Κάτι πάει στραβά με το όλο σύστημα και γι' αυτό θέλω να παλέψω εναντίον του. Ντρέπομαι, αλλά δεν μετανιώνω. Είτε τιμωρημένος, είτε όχι, είμαι ακόμα ο πρόεδρος της FIFA.

Τέλος, σημείωσε ότι είχε πιστέψει πως η Επιτροπή είχε πειστεί για την αθωότητά του και υποστήριξε ότι ούτε καν τα μέλη της FIFA δεν έχουν καταλάβει τον λόγο που τιμωρήθηκε.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο FIFA: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού σε Μπλάτερ και Πλατινί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ