ΣΠΟΡ

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 2-0: Ανάσα παραμονής με «πράσινα» παράπονα

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 2-0: Ανάσα παραμονής με «πράσινα» παράπονα

Ο Πανιώνιος χτύπησε τα λάθη του Παναθηναϊκού και πήρε τη νίκη με 2-0 εντός έδρας για την 22η αγωνιστική της Super League, με διαιτητή και βοηθούς να κάνουν πολλά λάθη. 

Η ομάδα του Ακη Μάντζιου εκμεταλλεύτηκε την κακή εμφάνιση των «πρασίνων» και έφθασε στη νίκη με τα γκολ των Σπιριντόνοβιτς (10') και Σταυρόπουλου (52').

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με ...παράπονα, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε (δικαιολογημένα) για την απόφαση του διαιτητή. Τότε ο Κουρμπέλης, μέσα στη αντίπαλη μικρή περιοχή, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, από τράβηγμα του Ντουρμισάι, αλλά ο διαιτητής Κουμπαράκης υπέδειξε λανθασμένα «παίζετε»...

Ο Πανιώνιος είχε τον έλεγχο του αγώνα και πολύ γρήγορα ευτύχησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα του Διούδη. Συγκεκριμένα στο 10' ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε από κοντά τον Διούδη, μετά από πάσα του Άρτσε και αδράνεια της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης συνέχισε να πιέζει τον κακό Παναθηναϊκό και στο 27' είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ. Τότε ο Ντουρμισάι μπήκε μέσα στην περιοχή, σούταρε ξαφνικά και ανάγκασε τον Διούδη να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μεγάλα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του και ο Πανιώνιος πίεζε με «μοχλούς» τους Σπιριντόνοβιτς και Ντουρμισάι. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν και πάλι, πολύ γρήγορα, να φθάσουν στο γκολ. Συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, ο αμαρκάριστος Σταυρόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, αλλά και πάλι οι ενέργειες του ήταν χωρίς έμπνευση και εύκολη «λεία» για τους αμυντικούς του Πανιωνίου. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν για να ενισχύσουν την άμυνα τους. Ο Παναθηναϊκός πίεσε στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Κότσιτς, Μανιάτης (80' Μπανανά), Κόρμπος, Αρτσε (86' Μπουμάλ), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (72' Τσιλούλης), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (83' Δώνης), Κουρμπέλης, Κάτσε (75' Μουνιέ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (63' Βέργος), Αλτμαν, Μακέντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ