ΣΠΟΡ

Πέθανε ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κουτίνιο, ο καλύτερος συμπαίκτης του Πελέ

Πέθανε ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κουτίνιο, ο καλύτερος συμπαίκτης του Πελέ
twitter/ @officialcafu

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κουτίνιο, ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ ο Πελέ πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 75 ετών. Ο Κουτίνιο τον Ιανουάριο είχε νοσηλευτεί για πνευμονία, ενώ έπασχε από διαβήτη.

Ο Κουτίνιο έγινε θρύλος με την ομάδα της Santos, όπου σκόραρε 368 γκολ, από τις συνολικά 457 εμφανίσεις του με την ομάδα. Παραμένει ο τρίτος υψηλότερος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, πίσω από τον Πελέ και τον Πέπε.

Το ντεμπούτο του στην ομάδα το έκανε σε ηλικία 14 ετών το 1958, χρονιά που ο 17χρονος τότε Πελέ κατακτούσε το Μουντιάλ με τη Βραζιλία. Πελέ και Κουτίνιο έπαιξαν μαζί από το 1958 έως το 1967 και κέρδισαν 19 τίτλους. Και οι δύο κλήθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1962, που κέρδισε ξανά η Βραζιλία, αλλά ο Πελέ τραυματίστηκε στους ομίλους και ο Κουτίνιο δεν έπαιξε.

Ο Κουτίνιο, έχει παίξει μόνο 15 φορές στη Εθνική Βραζιλίας λόγω τραυματισμών.

Μάλιστα ο Πελέ σε συνέντευξή του στο περιοδικό της Santos στο παρελθόν, είχε αναφέρει ότι ο Κουτίνιο ήταν ένας από τους κύριους λόγους της επιτυχίας του. «Πρέπει να τον ευχαριστήσω για τα μισά από τα γκολ που έβαλα με τη Santos», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του θα γίνει στο γήπεδο της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ