ΣΠΟΡ

Wall Street Journal: Αλλάζει ριζικά η μορφή των προκριματικών του Champions League

Wall Street Journal: Αλλάζει ριζικά η μορφή των προκριματικών του Champions League

Το Champions League αλλάζει ριζικά μορφή, καθώς η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναμένεται να έχει άμεσα μυστικό μίτινγκ, με εκπροσώπους του G20 του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπου και θα συζητηθούν νέες αλλαγές στη διοργάνωση.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, πέρα από τη μεταφορά αγώνων τα Σαββατοκύριακα, κάτι που οριοθετείται για το 2024, θα παρουσιαστεί σχέδιο με το οποίο θα αλλάζει η προκριματική φάση του Champions League.

Βάσει αυτού του πλάνου, θα υπάρχει κλειστό σύστημα με άνοδο και υποβιβασμό, κάτι που θα βγάζει ευνοημένες τις μεγάλες δυνάμεις και μπορεί να εκμηδενίσει τις πιο χαμηλού επιπέδου ομάδες από την παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού.

Ουσιαστικά αυτό δεν ευνοεί καθόλου τις ελληνικές ομάδες, καθώς η πρόκριση στους ομίλους του Champions League γίνεται από δύσκολη έως και... ακατόρθωτη, με συνέπεια και τεράστια οικονομική απώλεια.

Μένει να δούμε αν τελικά η UEFA κάνει ακόμη μια φορά τη... χάρη στην G20, η οποία από την πλευρά της απειλεί διαρκώς με «σχίσμα» το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ