ΣΠΟΡ

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-5: Εύκολα από το Αγρίνιο και ελπίζει

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-5: Εύκολα από το Αγρίνιο και ελπίζει

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τις όποιες ελπίδες του να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της Super League, μετά την επιβλητική νίκη του στο Αγρίνιο με 5-0 επί του Παναιτωλικού για την 27η αγωνιστική.

Σκόρερ των ερυθρολεύκων που έκαναν σπουδαία εμφάνιση παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο, οι Μασούρας (9΄), Χασάν (50΄), Γκιλιέρμε (62΄), Καμαρά (70΄) και Ελαμπντελαουί (78΄).

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν στο 6ο λεπτό, ο Μάζουρεκ έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σα. Ακολούθησε στο 9΄ το γκολ με το οποίο πήρε προβάδισμα ο Ολυμπιακός, το οποίο σημείωσε με κεφαλιά από κοντά ο Μασούρας, για να φθάσει φέτος τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα, με Πανιώνιο και Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτο, είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 25΄, από κεφαλιά χωρίς πίεση του Φορτούνη η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 44΄, σουτ του Ποντένσε έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Κυριακίδης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο β΄ μέρος, με στόχο να «καθαρίσει» το παιχνίδι και τα κατάφερε σημειώνοντας ακόμη τέσσερα τέρματα. Στο 50΄ από κάθετη μεταβίβαση του Φορτούνη στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο Χασάν πλάσαρε ιδανικά με το δεξί τον τερματοφύλακα Κυριακίδη και σημείωσε το ένατο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Στο 62΄ ακολούθησε και τρίτο τέρμα από τους φιλοξενούμενους, όταν και πάλι από σέντρα του Φορτούνη, ο Γκιλιέρμε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-4 έκανε ο Καμαρά από κοντά στο 70΄, έπειτα από απόκρουση του Κυριακίδη σε κεφαλιά του Ντίας, ενώ στο 78΄ ο Ελαμπντελαουί με δυνατό σουτ νίκησε με τη σειρά του τον Κυριακίδη που βρήκε την μπάλα με τα χέρια, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 81΄ με τον Μπαΐροβιτς, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Σα και έτσι δεν κατάφεραν να σημειώσουν το γκολ της... παρηγοριάς και βέβαια να αποφύγουν τη βαριά ήττα μέσα στην έδρα τους.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Λιάβας, Μαλής, Τσοκάνης (38΄ Μαρινάκης), Αμαράλ, Τσιγγάρας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο (53΄ Μπαΐροβιτς), Μανά, Ντίας (69΄ Ντουάρτε), Μάζουρεκ.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (66΄ Καμαρά), Γκιλιέρμε, Φορτούνης, Μασούρας (60΄ Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (70΄ Σολδάνο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ