ΣΠΟΡ

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αύριο κρίνεται για Γκιστ

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Αύριο κρίνεται για Γκιστ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε την προπόνησή του στη Μαδρίτη ενόψει του Game 1 με τη Ρεάλ για τα playoffs της Euroleague, με τον Τζέιμς Γκιστ να βγάζει μέρος του προγράμματος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» απείχε εδώ και τέσσερις ημέρες από τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Μετά την εξέλιξη αυτή, η συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα της σειράς των «πρασίνων» με τη «βασίλισσα» θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης έχει οριστεί για την Τετάρτη (17/4) στις 22:15. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα πρέπει να περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Τζέιμς Γκιστ, ενώ η απόφαση για παρουσία του ή μη στη δωδεκάδα θα αποφασιστεί λίγο πριν μπουν για προθέρμανση στο παρκέ οι παίκτες των δύο ομάδων.

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, πριν την προπόνηση της Τρίτης (16/4) των «πρασίνων» στη Μαδρίτη σχολιάζοντας αρχικά για την περίπτωση του αμφίβολου Τζέιμς Γκιστ: «Ελπίζω να μπορέσει να προπονηθεί, καθώς απέχει εδώ και τέσσερις ημέρες. Ο Γκιστ αποτελεί βασικό συντελεστή αυτής της σειράς! Τον χρειαζόμαστε!» Μιλώντας για τη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Αμερικανός τεχνικός υπογράμμισε: «Κοιτάτε τον αντίπαλο και δεν κοιτάτε τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαστε μια ομάδα που σουτάρει καλά. Εάν παίξουμε στο μισό γήπεδο, θα φανούν όλες οι αδυναμίες μας. Όμως, σε ένα γρήγορο τέμπο θα φανούν οι δυνατότητές μας. Εσείς κοιτάτε τον αντίπαλο και όχι τον Παναθηναϊκό, δηλαδή για το πώς θέλουμε εμείς να παίζουμε».

Στο τέλος, ο Ρικ Πιτίνο είπε: «Παίζουν ρόλο στο μπάσκετ της Euroleague τα μπάτζετ. Ένα μπατζετ 30 εκατομμυρίων και ένα μπάτζετ δέκα διαφέρουν. Όμως πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Μ' αρέσει να νικάω και αυτό αρέσει και στην ομάδα μου. Μου αρέσει η φιλοσοφία της ομάδας, η ιστορία και η δυναμική της και πιστεύω πως πολύ σύντομα ο Παναθηναϊκός θα είναι μια από τις ομάδες που θα βρίσκονται σταθερά σε Final Four».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου αναφέρθηκε στην απουσία του Σέρχιο Γιουλ και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει στο παρκέ καλύτερη εικόνα από αυτή που έδειξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για να μπορέσει να πάρει το «διπλό».

Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού εξήγησε αρχικά: «Είμαστε πανέτοιμοι. Είμαστε όλη η ομάδα εδώ. Πέραν του θέματος του Γκιστ, όλοι είμαστε έτοιμοι στην ομάδα και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε να πάρουμε ένα παιχνίδι εδώ, γνωρίζοντας ότι θα είναι πολύ δύσκολο.

Είναι λίγο πληγωμένος ο εγωισμός μας. Έχουμε χάσει δύο παιχνίδια, ειδικά το δεύτερο, θεωρούσαμε ότι ήταν δικό μας παιχνίδι και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα απ' ότι στο ΟΑΚΑ για να αναδειχτούμε νικητές. Ο Γιουλ είναι πολύ σημαντικός για τη Ρεάλ. Είναι μια ομάδα πλήρης σε όλα τα σημεία. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.

Η Ρεάλ είναι πανέτοιμη να παίξει καλό μπάσκετ και να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Κατά τη δική μου άποψη το πλεονέκτημα είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι που κρίνει τη σειρά, όμως. Αυτό το κάνει η διάρκεια. Έχουμε μπροστά μας το αυριανό παιχνίδι και μόνο αυτό σκεφτόμαστε, πως θα πάρουμε τη νίκη. Παίζουμε ελεγχόμενα γρήγορα. Όταν βγαίνουμε στο ανοιχτό γήπεδο με υπεροχή αριθμητική, τότε είμαστε πραγματικά πολύ καλοί.

Δεν μπορείς να μας σταματήσεις. Δεν νομίζω πως είμαστε ομάδα που σουτάρει χωρίς κανένα λόγο. Θέλουμε να τρέξουμε και να εκμεταλλευτούμε την καλή μας άμυνα και να σταματήσουμε το δικό τους transition που είναι πολύ επικίνδυνο. Πάει σε όλη την ομάδα αυτό το στυλ. Όλοι έχουν δώσει το κάτι παραπάνω για να κάνει ο Παναθηναϊκός αυτή την υπέρβαση. Πριν δύο μήνες αυτό θεωρείτο ανέφικτο. Ο Ταβάρες στέκεται πολύ κάτω από το καλάθι, προσπαθώντας να κόψει τις φάσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει κίνηση.

Έχουμε παίκτες που μπορούν να ματσάρουν πολύ καλά μαζί του. Είναι φόβητρο, αλλά με τη σωστή λειτουργία, μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τη Ρεάλ. Δεν υπάρχει πιο κρίσιμο παιχνίδι από το επόμενο. Το θέμα είναι η σταθερότητα και ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, για να προκριθεί στο φάιναλ φορ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ