ΣΠΟΡ

Ο Μισέλ Πλατινί αποσύρθηκε από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην FIFA

Ο Μισέλ Πλατινί αποσύρθηκε από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην FIFA
Reuters / Arnd Wiegmann

Ο Μισέλ Πλατινί αποσύρθηκε επισήμως από την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της FIFA, μετά και την τιμωρία του από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Με έκτατη ενημέρωση όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά παρακτορεία μετέδωσαν την απόφαση του Μισέλ Πλατινί να αποσυρθεί επισήμως από την κούρσα διαδοχής του Σεπ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA. Η γαλλική Equipe φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του Πλατινί, όπου και εξηγεί τους λόγους της απόφασής του. "Δεν μπορώ άλλο. Δεν έχω ούτε το χρόνο, ούτε τα μέσα για να δω τους εκλέκτορες, να μιλήσω με τον κόσμο, να "πολεμήσω" με τους άλλους. Με την απόσυρση μου θα αφοσιωθώ στην υπεράσπιση μου, σε μια υπόθεση όπου δεν μιλάμε πλέον για διαφθορά, αλλά για παραποίηση στοιχείων. Δεν υπάρχει τίποτε".

Μετά την τιμωρία του από την Επιτροπή Ηθικής με 8 χρόνια αποκλεισμό και πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, ο Πλατινί έχει τονίσει ότι θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για την ανατροπή της απόφασης. Όμως ο χρόνος δεν του αρκεί. "Είναι και θέμα ασφαλώς ημερολογιακό. Πώς να λάβω μέρος σε μια εκλογική διαδικασία ενώ μου απαγορεύεται η οποιαδήποτε ενασχόληση; να σας θυμίσω μόνο ότι με την ανακοίνωση της παραίτησης του Σεπ Μπλάτερ, είχα 150 "υποστηρικτές" σε 2 μόλις ημέρες. Γράμματα από 100 Ομοσπονδίες και άλλοι 50 εκλέκτορες που "υποσχέθηκαν" να με στηρίξουν".

Διαβάστε και αυτό

Σκάνδαλο FIFA: Οκτώ χρόνια αποκλεισμού σε Μπλάτερ και Πλατινί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ