ΣΠΟΡ

Μαγική πρεμιέρα του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ, 5-0 την Λα Κορούνια

Μαγική πρεμιέρα του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της Ρεάλ, 5-0 την Λα Κορούνια
Reuters / Susana Vera

Βασιλικό ξεκίνημα για τον προπονητή Ζιντάν στο Μπερναμπέου με την Ρεάλ να διαλύει 5-0 την Λα Κορούνια μια χατ τρικ του Μπέιλ

Όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Ζινεντίν Ζιντάν το βράδυ του Σαββάτου στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και οι παίκτες του πρόσφεραν θέαμα 5 αστέρων σε όλο τον κόσμο με φουλ επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το 5-0 επί της Λα Κορούνια ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Ζιζού σε αυτή τη νέα σελίδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Φρόντισαν ιδιαίτερα ο Μπέιλ με χατ τρικ και ο Μπενζεμά με άλλα δύο γκολ, για να δείξουν ότι σε τέτοιες ομάδες αρκεί να αλλάξει η αύρα του τεχνικού για να αποδώσουν σπουδαίο ποδόσφαιρο.

Σίγουρα τα δύσκολα είναι μπροστά και ο Ζιντάν θα κριθεί σε βάθος χρόνου εάν διαθέτει και τις τεχνικές γνώσεις για να καθοδηγήσει σε πιο απαιτητικές αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως από τα πρώτα βήματα που έκανε προς τον πάγκο, έδειξε ότι κάτι αλλάζει στην Μαδρίτη.

Για την ιστορία η πρώτη 11άδα της Ρεάλ στην εποχή Ζιντάν είχε τον Χάμες Ροντρίγκεζ στον πάγκο και ένα επιθετικό 4-3-3 με την τριάδα BBC να σηκώνει όλο το βάρος.

Για τον Μπέιλ ήταν το 2ο εφετινό χατ-τρικ φτάνοντας τα 12 γκολ, ενώ και ο Μπενζεμά έπιασε στα 14 τέρματα τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το ιστορικό πρώτο φύλλο αγώνα της εποχής Ζιντάν:

Οι συνθέσεις
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος (46' Βαράν), Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (66' Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ (74' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά.
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Λουξ, Χουανφράν, Αρίμπας, Σίντνεϊ, Φερνάντο Ναβάρο (66' Λουιζίνιο), Μπεργκαντίνιος, Μοσκέρα, Λουίς Αλμπέρτο, Καρτάμπια (46' Χονάς Γκουτιέρες), Φαζρ (66' Οριόλ Ριέρα), Λούκας Πέρεθ.

Τα γκολ: 15', 90'+1 Μπενζεμά, 22', 49' και 63' Μπέιλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τους 40 βαθμούς, έναν πίσω από την Ατλέτικο που αγωνίζεται την Κυριακή εκτός έδρας με την Θέλτα, και δύο από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (με ένα ματς λιγότερο), που κέρδισε εύκολα την Γρανάδα 4-0, με 3 γκολ του Μέσι και ένα του Νεϊμάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ