ΣΠΟΡ

Μουντομπάσκετ 2019: Έτσι θα περάσει η Εθνική στα προημιτελικά

Μουντομπάσκετ 2019: Έτσι θα περάσει η Εθνική στα προημιτελικά
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά τη χθεσινή ήττα από τις ΗΠΑ, η Ελλάδα ποντάρει πλέον στο σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας για να περάσει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

 

Ο αυριανός αγώνας (11:30) με αντίπαλο την Τσεχίαθεωρείται τελικός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα θέλει νίκη έναντι στους Τσέχους και νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας για να περάσει στην επόμενη φάση.

Η Τσεχία έκανε το «δώρο» στην «επίσημη αγαπημένη», νικώντας τη Βραζιλία, όμως η Εθνική μας τη Δευτέρα θέλει νίκη με +12 πόντους για να περάσει (αν, φυσικά, συνδυαστεί αυτό το αποτέλεσμα με ήττα των Βραζιλιάνων).

Αν, όμως, η παρέα των Μπαρμπόσα και Βαρεζάο κάνει την έκπληξη, τότε η Ελλάδα ακόμα και τη διαφορά να καλύψει κόντρα στην Τσεχία θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής και θα πάρει μια θέση από την 9η ως τη 16η, ανάλογα με το πως θα διαμορφωθεί στο τέλος του τουρνουά το ranking της FIBA.

O αγώνας με τις ΗΠΑ

Με εμφανώς βελτιωμένη την άμυνα, αλλά απογοητεύοντας στην επίθεση, η Εθνική Ανδρών έχασε την επαφή με τις ΗΠΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός θριάμβου, ανάλογου του 2006.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» με το τελικό 69-53.

Η «γαλανόλευκη», η οποία θα έχει δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα την προσεχή Δευτέρα (9/9, 11:30) με αντίπαλο την Τσεχία (σ.σ. θέλει νίκη με +12 και νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας, 9/9, 15:30), υπέστη τη δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση, με τις ΗΠΑ να διευρύνουν το αήττητο τους σε 4-0 και να βρίσκονται με το... ενάμισι πόδι στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

ΔΗΜΟΦΙΛΗ