ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Βαλένθια 89-63: Εύκολη νίκη στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός-Βαλένθια 89-63: Εύκολη νίκη στο ΣΕΦ
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στη Βαλένθια για τη συντριβή του «Astrobbale», συνθλίβοντας με 89-63 τις «νυχτερίδες» στο ΣΕΦ, για τη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Στην πρώτη εφετινή νίκη της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα, ο Σπανούλης πρωταγωνίστησε στην επίθεση των Πειραιωτών με 17 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ «σκέπασε» τα καλάθια, ολοκληρώνοντας με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (17) και ριμπάουντ (14) και σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με 8 επιθετικά ριμπάουντ.

Για τους Ισπανούς η αποψινή ήταν η δεύτερη ήττα σε ισάριθμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Με όπλο του την υπεροχή του στo ζωγραφιστό, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά με ένα σερί 11-0 (στο 2'). Οι Ισπανοί "χτύπησαν" από τα 6.75μ. και με τέσσερα σερί τρίποντα μείωσαν στους 3π. (15-12 στο 6'). Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο, δεν άργησαν να ανακτήσουν τον απόλυτο έλεγχο (31-22 στο 10'). Ο Βασίλης Σπανούλης σκόραρε ή μοίραζε -κατά περίσταση- στους Μιλουτίνοφ και Κουσμίνσκας, την ίδια ώρα που ο Σέρβος σέντερ έκανε την διαφορά στα ριμπάουντ (μάζεψε 9 στο πρώτο εικοσάλεπτο από τα συνολικά 18 του Ολυμπιακού έναντι 9 των "νυχτερίδων). Την ίδια ώρα άπαντες έκαναν υποδειγματική δουλεία στην άμυνα, κάτι άλλωστε που φανερώνει η διαφορά των 24π. (54-30) με την οποία έκλεισαν το πρώτο μέρος.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα ολόκληρα λεπτά μέχρι ο Ολυμπιακός να βρει στόχο στην επανάληψη. Συγκεκριμένα τέλος στην επιθετική αφλογιστία έβαλε με τρίποντο ο Παπανικολάου. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν επηρέασε στο ελάχιστο την εικόνα της αναμέτρησης, καθώς χάρη στην καλή της άμυνα δέχθηκε στο διάστημα αυτό μόλις 3π. (57-33 στο 24'). Στην συνέχεια, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση εκτοξεύοντας τον δείκτη της διαφοράς στους 33π. (77-44 στο 31').

ΔΗΜΟΦΙΛΗ