ΣΠΟΡ

Η FA δεν έδωσε γήπεδο στη Λίγκα ποδοσφαίρου γυναικών με εσώρουχα για φιλανθρωπικό ματς.

Η FA δεν έδωσε γήπεδο στη Λίγκα ποδοσφαίρου γυναικών με εσώρουχα για φιλανθρωπικό ματς.
Lingeriefootballleague.co.uk

Η νεοσύστατη Λίγκα ποδοσφαίρου γυναικών με εσώρουχα καταγγέλλει την Αγγλική Ομοσπονδία, ότι της απαγόρευσε να δώσουν φιλανθρωπικό αγώνα σε γήπεδο της ιδιοκτησίας της, θεωρώντας ανάρμοστη την αθλητική περιβολή των κοριτσιών.

Το εγχείρημα ξεκίνησε στις γιορτές στο Μάντσεστερ από ομάδες γυναικών, που αποφάσισαν να δημιουργήσου ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι παραδοσιακές στολές αντικαταστάθηκαν με σέξι μπουστάκια, καυτά κολάν, ακόμη και σέξι εσώρουχα. Στόχος να προσελκύσουν χορηγούς στο γυναικείο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει και στο Beach Volley, και να μην θεωρείται ξένο προς την γυναικεία φύση το άθλημα.

lingerie football 1


(Πηγή: Lingeriefootballleague.co.uk)

Μάλιστα διοργάνωσαν και ένα τουρνουά στο ξενοδοχείο που έχει η «τάξη του 92» (Γκιγγς, αφοί Νέβιλ, Σκόουλς, Μπατ) δίπλα στο Ολντ Τράφορντ, με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή αθλητριών.

lingerie football 5


(Πηγή: Lingeriefootballleague.co.uk)

Αυτές τις ημέρες διοργανώνεται από την FA (Αγγλική Ομοσπονδία) φιλανθρωπικό τουρνουά σε πολλές πόλεις (και στο Μάντσεστερ) με την συμμετοχή ερασιτεχνικών ομάδων.

Οι υπεύθυνες της Lingerie Football League καταγγέλλουν, ότι ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχουν με έναν δικό τους αγώνα, παράλληλα με την διοργάνωση, αίφνης τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο (που ανήκει στην Ομοσπονδία). Ο λόγος ότι η «αθλητική περιβολή τους είναι ανάρμοστη για τους αθλητικούς χώρους, που ανήκουν στην ιδιοκτησία της FA».

Οι ίδιες πάντως δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν την προσπάθεια τους και να μεγαλώσουν την λίγκα τους.

Διαβάστε σχετικά

Το γυναικείο πρωτάθλημα της lingerie football league στην Αγγλία βάζει φωτιά στα γήπεδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ