ΣΠΟΡ

Australian Open: Παίκτρια καταρρέει λόγω δύσπνοιας από τις πυρκαγιές

Australian Open: Παίκτρια καταρρέει λόγω δύσπνοιας από τις πυρκαγιές
Screengrab

Δύσκολες συνθήκες επικρατούν στην Αυστραλία λόγω των πυρκαγιών, με την ατμόσφαιρα να γίνεται όλο και πιο αποπνικτική λόγω του καπνού.

Η προκριματική φάση του Australian Open ξεκίνησε σήμερα το πρωί, αλλά δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές. Οι πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στην Αυστραλία έχουν κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική και ήδη τα πρώτα κρούσματα, με αδυναμία των παικτών να ανταποκριθούν υπό τέτοιες συνθήκες, έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Η Νταλίλα Γιακούποβιτς κατέρρευσε μέσα στο κορτ, καθώς είχε έντονο βήχα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της με τη Βέγκελε και αποσύρθηκε από τον αγώνα αποχωρώντας με δάκρυα στα μάτια.

Νωρίτερα, ο Γιουτζίν Μπουχάρ διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση σε δηλώσεις που έκανε μετά το ματς του, όπως και ο Βρετανός Λίαμ Μποάντι, ενώ ο Μπέρναρντ Τόμιτς ζήτησε προσωρινή διακοπή στην αναμέτρηση που συμμετείχε λόγω αδιαθεσίας και χρειάστηκε τις πρώτες βοήθειες για να συνεχίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για τις 09:00 το πρωί (ώρα Αυστραλίας) αναβλήθηκαν για μετά τις 11:00 προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ενώ υπήρξε επίσημη απολογία των διοργανωτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ