ΣΠΟΡ

Η Λέστερ κέρδισε και την Σίτυ με 3-1 στο Μάντσεστερ και «βλέπει» πρωτάθλημα

Η Λέστερ κέρδισε και την Σίτυ με 3-1 στο Μάντσεστερ και «βλέπει» πρωτάθλημα
Reuters / Jason Cairnduff Livepic

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι της Λέστερ δεν φαίνεται να τελειώνει, μετά και τη νίκη με 3-1 επί της Μάντσεστερ Σίτυ μέσα στο σπίτι της, που θα την φέρει τουλάχιστον 5 βαθμούς μπροστά στο φινάλε αυτής της αγωνιστικής.

5.000 προς 1 ήταν οι πιθανότητες της Λέστερ το καλοκαίρι, πριν την έναρξη της Premier League για να κατακτήσει τον τίτλο. Και όμως οι «αλεπούδες» του Ρανιέρι έχουν βαλθεί να ξεφτιλίσουν ειδικούς και αναλύσεις και με ένα μέτριο μπάτζετ να γράψουν την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία στα χρονικά του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Δεν είναι απλά ότι κέρδισε 3-1 (2 γκολ ο Χουτ και 1 ο Μαχρέζ) και την διεκδικήτρια του τίτλου Σίτυ (μείωσε στο τέλος ο Αγκουέρο), αλλά ο τρόπος που πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της. Μια ομάδα που διψά για τη νίκη, τρέχει περισσότερο από κάθε άλλη και αποδεικνύει ότι τα μπάτζετ πολλές φορές δεν έχουν τόση σημασία.

Οι ομάδες που βρέθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα το πρώτο ΣΚ του Φεβρουαρίου δεν έχουν χάσει τον τίτλο στην Premier. Η Λέστερ χαίρεται αυτό που κάνει και δεν ζαλίζεται από την κορυφή. Μπαίνει σε κάθε ματς με αποφασιστικότητα και δεν βάζει στόχους παρά την επόμενη αγωνιστική.

Και έχει καταφέρει πλέον να εμφυσήσει την αμφιβολία σε όλους τους αντιπάλους της, ότι μπορούν πραγματικά να την κερδίζουν. Μοιάζει στα μάτια τους πια σαν η «ανίκητη μηχανή», που θα τους παρασύρει. Επόμενος σταθμός: Λονδίνο, 14:00, Άρσεναλ. Αν φύγει αήττητη και από το Emirates, τότε ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος.

Διαβάστε σχετικά

Οι μικρές άγνωστες ιστορίες των παικτών της Λέστερ που τρελλαίνουν την Αγγλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ