ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Παρίσι

Κορωνοϊός: Ακυρώθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Παρίσι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Petr David Josek

Οι Ευρωπαίοι αθλητές έχασαν και την τελευταία ευκαιρία που είχαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση στίβου μέσα στο 2020, μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για την επόμενη χρονιά.

Κι αυτό αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Παρίσι 25-30 Αυγούστου.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την ΕΑ όσο και την Οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης, το υπουργείο Υγείας της χώρας δεν έδωσε την έγκριση λόγω της γνωστής πανδημίας της Covid-19.

Η συνάντηση που είχε την Πέμπτη η οργανωτική επιτροπή με την τεχνική επιτροπή, το υπουργείο Υγείας και την γαλλική ομοσπονδία οδήγησε στην οριστική απόφαση, η οποία αποσκοπεί στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για όλο τον πλανήτη περίοδο.

Η οργανωτική επιτροπή είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των αγώνων, ωστόσο οι μελέτες που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν άφηναν περιθώρια.

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρίσι 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένας σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς σήμερα ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική Επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία, πως μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στην διεξαγωγή των αγώνων. Παρότι λυπούμαστε γι΄αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου στην ΕΑ.

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 7-8 Μαΐου με θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους αγώνες που έχουν αναβληθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ