ΣΠΟΡ

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ
AP Photo/Andy Wong

Το δικό του μήνυμα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έστειλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Η ισότητα των ανθρώπων είναι η θρησκεία μου», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Τσιτσιπάς.

Τη φράση αυτή ο Έλληνας τενίστας συνοδεύει με μία φωτογραφία που δείχνει δύο χέρια -μαύρο και λευκό- πιασμένα.

Με πεδίο μάχης εξακολουθούν να μοιάζουν, για έβδομη ημέρα, πολλές περιοχές των ΗΠΑ, καθώς οι διαδηλώσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του άoπλου μαύρου άνδρα που, σύμφωνα και με το ιατροδικαστικό πόρισμα, πέθανε από ασφυξία στα χέρια του λευκού αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τουλάχιστον 40 πόλεις της χώρας έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας με στόχο τον περιορισμό των επεισοδίων ενώ μέλη της Εθνοφρουράς έχουν ενεργοποιηθεί σε τουλάχιστον 23 πολιτείες και στην Ουάσινγκτον.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και αναφέρει πως ο θάνατός του είναι αποτέλεσμα «ανθρωποκτονίας» και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για «ασφυξία λόγω της πίεσης που δέχθηκε στο λαιμό και την πλάτη, που οδήγησαν σε μειωμένη ροή του αίματος στον εγκέφαλο» έριξε νέο λάδι στη φωτιά.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, η ανεξάρτητη έκθεση του ιατροδικαστή εμπλέκει και τους άλλους αστυνομικούς στον θάνατό του, ως απευθείας υπεύθυνους για τον θάνατο του Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές απαιτούν την απαγγελία κατηγοριών και στους άλλους τρεις αστυνομικούς που αναμείχθηκαν στο νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά μαύρων πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ