ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι στην Τούμπα

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι στην Τούμπα
INTIME.GR

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και «αγκάλιασε» το πρωτάθλημα. 

Ο Ολυμπιακός με το τρίποντο (1-0) στην άδεια Τούμπα στην πρεμιέρα των play off πήγε στους 69 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να μένει στους 52 και να κινδυνεύει πλέον ακόμα και για τη δεύτερη θέση, αν δεν αλλάξει την εικόνα του στα υπόλοιπα εννέα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, έδειξαν πως δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους στη φετινή σεζόν, έχοντας επί της ουσίας «κλειδώσει» το πρωτάθλημα μετά και από αυτή τη νίκη…

Όπως είχε συμβεί και στον αγώνα της κανονικής περιόδου στην Τούμπα, αλλά και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού του Κυπέλλου των δυο ομάδων, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» πατούσαν πολύ πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και μόλις στο 6’ κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Σε μια κεφαλιά του Σεμέδο ο Πασχαλάκης δεν απέκρουσε σταθερά, ο Ελ Αραμπί πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, το γκολ ακυρώθηκε αφού με τη νέα γραμμή που χρησιμοποιεί το VAR πλέον και στην Ελλάδα, ο φορ του Ολυμπιακού υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ.

Θα περίμενε κανείς να… θορυβηθεί ο ΠΑΟΚ από το δυναμικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι ανώτεροι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως καθαρή απειλή προς την εστία του Πασχαλάκη πέρα από κάποια μακρινά σουτ. Ένα λάθος, όμως, στο 24’ από τον Βιεϊρίνια έδωσε τη μπάλα έξω από την περιοχή στον Βαλμπουενά, αυτός σέντραρε στον αφύλακτο Ελ Αραμπί που με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1 του Ολυμπιακού. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε ως το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να προβληματίζουν και τους φιλοξενούμενους να είναι ικανοποιημένοι από το προβάδισμα.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε να έχει μεγαλύτερη υπεροχή και πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, ήταν ανούσια η κατοχή της μπάλας από πλευράς της ομάδας του Φερέιρα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανέναν τρόπο να απειλήσουν ευθεία την εστία του Σα, δεν έφτιαξαν καμία σοβαρή ευκαιρία στα καρέ του Ολυμπιακού και το παιχνίδι ολοένα και… έσβηνε, με τους Πειραιώτες να κρατάνε το προβάδισμα πολύ άνετα. Σε κανένα σημείο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν κινδύνευσε, ενώ με τη σειρά της έκανε διαχείριση δυνάμεων και ήταν μετρημένη στις προσπάθειες να βγει στην επίθεση που ήταν ελάχιστες.

Όσο κυλούσε η ώρα, ο Φερέιρα προσπάθησε να… ανακατέψει την τράπουλα, αλλά δεν μπόρεσε να βρει «φόρμουλα» για να κάνει την ομάδα του απειλητική. Μπήκαν στο ματς και ο Πέλκας, και ο Σφιντέρσκι αλλά και ο νεαρός Τζόλης, χωρίς όμως ο ΠΑΟΚ να φτιάξει κλασική ευκαιρία. Την ίδια ώρα, μετά το 75’ ο Μαρτίνς έδωσε χρόνο σε αρκετούς παίκτες και πάτησαν ξανά χορτάρι οι Φορτούνης, Χασάν, Ραντζέλοβιτς και Γκασπάρ, με τον Πορτογάλο να θέλει να τους βάλει σε ρυθμό ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ματς έδειχνε πως είχε… σβήσει από πολύ νωρίς, με τον Ολυμπιακό να φεύγει πολύ εύκολα με τη νίκη από τη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά μέσα στη φετινή σεζόν.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο (74’ Εσίτι), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (67’ Πέλκας), Ελ Καντουρί (68’ Σφιντέρσκι), Άκπομ (74’ Τζόλης)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (84’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Μπα (75’ Σισέ), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (72’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (83’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ