ΣΠΟΡ

Ο παγκοσμίου φήμης πυγμάχος Κόνορ ΜακΓκρέκορ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται

Ο παγκοσμίου φήμης πυγμάχος Κόνορ ΜακΓκρέκορ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται
AP PHOTO

Ο παγκοσμίου φήμης πυγμάχος Κόνορ ΜακΓκρέκορ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το χώρο των μαχητικών αθλημάτων, βάζοντας τέλος στην καριέρα του.

Ο Ιρλανδός μαχητής έκανε γνωστά τα νέα μέσω Twitter.

«Παιδιά, αποφάσισα να αποσυρθώ από τον μαχητικό αθλητισμό. Σας ευχαριστώ όλους για τις φανταστικές αναμνήσεις! Ήταν για φανταστική διαδρομή! Αυτή είναι μια φωτογραφία μου με την μητέρα μου στο Λας Βέγκας μετά από μία από τις νίκες μου για τον παγκόσμιο τίτλο», ανέφερε ο Notorious.

Σε 26 αγώνες στο MMA ο 31χρονος αθλητής είχε 22 νίκες (19 με νοκ άουτ) και 4 ήττες. Η καριέρα του πήρε την κατιούσα μετά την ήττα του από τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ τον Οκτώβριο του 2018.

Τον Αύγουστο του 2017 είχε αντιμετωπίσει σε πυγμαχικό αγώνα τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ γνωρίζοντας την ήττα στον δέκατο γύρο με τεχνικό νοκ άουτ. Ο αγώνας αυτός θεωρείται ο πιο ακριβός στην ιστορία της πυγμαχίας, καθώς φέρεται να απέφερε περίπου 100 εκατ. δολάρια στον νικητή και 30 εκατ. δολάρια στον ηττημένο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο CNNi ο ΜακΓκρέκορ είχε δηλώσει ότι μέρος της επιτυχίας του οφείλεται στην κληρονομιά της οικογένειάς του.

«Το όνομα ΜακΓκρέκορ είναι ιστορικό όταν πρόκειται για μάχη. Πάει πολύ πίσω, μελετήστε το όνομα της οικογένειάς μου και την κληρονομιά της. Ήμασταν μια ατρόμητη φυλή» είχε αναφέρει περήφανος.

«Κάποια περίοδο, όποιος έφερε το επώνυμο ΜακΓκρέκορ τιμωρείτο με θάνατο. Είναι στο αίμα μου να πολεμάω και αυτό είναι. Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μου, πολύ πριν από εμένα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ