ΣΠΟΡ

Κρούσμα κορωνοϊού πριν το Κόσοβο στην Εθνική ομάδα

Κρούσμα κορωνοϊού πριν το Κόσοβο στην Εθνική ομάδα
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Εθνική ομάδα λίγο πριν το ματς με το Κόσοβο.

Ειδικότερα, σε προγραμματισμένα τεστ που έγιναν στην Εθνική ομάδα μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την Σλοβενία στην πρεμιέρα του Nations League, εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού.

Δεν έχουν ακόμη βγει όλα τα αποτελέσματα από τα τεστ, κάτι που θα συμβεί το Σάββατο, ωστόσο, προκύπτει πως υπάρχει κρούσμα λίγο πριν το παιχνίδι με το Κόσοβο για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου (21:45) στην Πρίστινα.

Θυμίζουμε ότι η αποστολή της Εθνικής παρέμεινε και την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας και το Σάββατο θα μεταβεί στην Πρίστινα, όπου και λάβει χώρα η τελευταία προπόνηση πριν από το παιχνίδι με το Κόσοβο, στο στάδιο Fadil Vokkri.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o Κώστας Τσιμίκας δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα. Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ τις προηγούμενες ημέρες είχε δέκατα κι ένιωθε κόπωση, γι' αυτό αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με τους Σλοβένους και κατά πληροφορίες πρόκειται για το θετικό δείγμα Covid-19.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί αύριο το πρωί από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σήμερα σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ