ΣΠΟΡ

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς φιλάθλους

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε ποδοσφαιρικούς αγώνες χωρίς φιλάθλους
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΒΗΧΟΣ

Την εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να ανακαλέσει την απόφαση για την πιλοτική επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και συγκεκριμένα στους ποδοσφαρικούς αγώνες της Super League γνωστοποίησε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων αυξημένης προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς, τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consensus για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται, ώστε να επιστρέψουν στα γήπεδα και να μπορούν να παρακολουθούν με ασφάλεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

Ωστόσο, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακαλείται η εν λόγω απόφαση, «καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, τη στιγμή που θα πρέπει υπάρχει απόλυτη εγρήγορση».

«Η επιθετική έξαρση της επιδημίας σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» της διασποράς με 667 νέα κρούσματα - 87 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 667 νέα κρούσματα. Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Αναλυτικότερα την Τρίτη, ανακοινώθηκαν 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα 667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τα 3.613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πλέον 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ