ΣΠΟΡ

Euroleague: Αναβλήθηκε το Ζενίτ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λόγω κορωνοϊού

Euroleague: Αναβλήθηκε το Ζενίτ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ λόγω κορωνοϊού
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μετά το κρούσμα  κορωνοϊού στο ΟΑΚΑ η Ευρωλίγκα προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στην Αγία Πετρούπολη.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ωστόσο οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» ζήτησαν την αναβολή της, μετά το κρούσμα κορωνοϊού που ανιχνεύθηκε σε μέλος της ομάδας.

Έτσι, η διοργανώτρια αρχή αναγκάστηκε να αναβάλλει τον αγώνα με τη ρωσική ομάδα μετά και την απόφαση των ελληνικών αρχών να θέσουν σε αυξημένη ενεργητική επιτήρηση τον Παναθηναϊκό.

Οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΓΓΑ) ενημερώθηκαν άμεσα και έκριναν πως είναι εξόχως επικίνδυνο να ξεκινήσει το ταξίδι των «πράσινων» για την Αγία Πετρούπολη.

Η ανακοίνωση της Euroleague έχει ως εξής:

«Η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε την αναβολή, λόγω των μέτρων καραντίνας που επιβάλλει η τοπική νομοθεσία στην ομάδα, αφού ένα μέλος της ομάδας βρέθηκε θετικό, με αποτέλεσμα να την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ παικτών που πρέπει να είναι "ετοιμοπόλεμοι" να αγωνιστούν.

Μετά την τροποποίηση του ειδικών κανονισμών λόγω του κορονοϊού, που εγκρίθηκε από την εκτελεστική επιτροπή των μετόχων της ECA, κάθε αγώνας μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η Euroleague Basketball θα συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες, αναζητώντας τις καλύτερες επιλογές για τον εκ νέου ορισμό του αγώνα. Οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις επίσημες πλατφόρμες της Euroleague Basketball μόλις οριστικοποιηθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ