ΣΠΟΡ

Τουλάχιστον 30 ημέρες θα είναι το διάστημα της αναβολής του αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού

Τουλάχιστον 30 ημέρες θα είναι το διάστημα της αναβολής του αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Όπως αποσαφηνίζεται στην επίσημη απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού ο αγώνας του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, που αναβλήθηκε, δεν θα γίνει πριν περάσουν τουλάχιστον 30 ημέρες, για λόγους ασφαλείας.

Ο κύριος Σταύρος Κοντονής έκανε δεκτό το αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, που επικαλέστηκε την παρουσία ισχυρής δύναμης στην Ειδωμένη και αδυνατούσε να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Στο σκεπτικό που δημοσιοποίησε κρίνει ότι για διάστημα 30 ημερών δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Την αναβολή για τουλάχιστον 30 ημέρες, της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα της 25ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑΣ περιόδου 2015 – 2016, μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», ο οποίος είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 06-03-2016 και ώρα 19:30 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, καθώς συντρέχει κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης, για τους λόγους που επικαλείται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ήτοι α) το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης λόγω των πρόσφατων αθλητικών συμβάντων β) την αντιπαλότητα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ της πόλης της Θεσσαλονίκης, με την ομάδα και τους φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γ) το γεγονός ότι κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκτιμάται βάσιμα ότι θα προσέλθει και ικανός αριθμός τρίτων φιλάθλων της πόλης που διάκεινται εχθρικά όχι μόνο στην ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα του Ηρακλή, δ) το γεγονός ότι η πρόχειρη περίφραξη που τοποθετήθηκε εσωτερικά και κατά μήκος των κερκίδων από 3 έως 6 και από 11 έως 15 δεν επαρκεί για τις ανάγκες ποδοσφαιρικών αγώνων αυξημένης επικινδυνότητας όπως ο συγκεκριμένος αγώνας και μάλιστα υπό το βάρος των προχθεσινών επεισοδίων στην Τούμπα, ε) το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων απασχολείται στους χώρους συγκέντρωσης-διαχείρισης προσφύγων και μεταναστών και στ) την εκτίμησή της ότι λόγω του ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος και της αναστάτωσης που επικρατεί στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ είναι σφόδρα πιθανόν να προκληθούν ανάλογα ή και χειρότερα επεισόδια τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και να απειλήσουν το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ Ν. ΚΟΝΤΟΝΗΣ».

Επίθεση στην Κυβέρνηση ο Ηρακλής

Στον χορό των ανακοινώσεων και ο Ηρακλής, που είναι αντίθετος με την απόφαση του κυρίου Κοντονή για την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

2472631


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

«Ως άμεσο αποτέλεσμα του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, ο Ηρακλής ενημερώθηκε ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος που θα γινόταν την Κυριακή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχει αναβληθεί, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο Ηρακλής είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Τόσο οι οπαδοί μας, όσο και η ομάδα μας περίμενε με ανυπομονησία αυτό το παιχνίδι. Ο Ηρακλής δεν έχει καμία σχέση με τα γεγονότα και τα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης. Ο αγώνας του Ηρακλή δεν έχει καμία σχέση με την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, η οποία και ακυρώθηκε.

Ο Ηρακλής έχει αποδείξει την θέση του ότι δεν υπάρχει ποτέ δικαιολογία ή αιτιολογία για την βία και ούτε δικαιολογούμε καμία παραβατική συμπεριφορά στις κερκίδες με κανένα τρόπο. Αντίθετα δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε θετικά αποτελέσματα στον τομέα αυτό.

Η βία και η διαφθορά είναι ένα ντροπιαστικό δεδομένο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλλει το παιχνίδι μας, αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας και της διαφθοράς τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα δεν δίνει την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες. Αντίθετα φωτίζει το γεγονός ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς αυτά τα προβλήματα.

Τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως όσα έγιναν στην Τούμπα ήταν ντροπιαστικά και άσχημα. Πόσο ντροπιαστικό και παράλληλα κοντόφθαλμο είναι το γεγονός ότι στον ΠΑΟΚ επιτρέπεται να παίξει την Κυριακή;

Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαιτεί ένα πειστικό σχέδιο και όραμα για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις μάστιγες που το καταστρέφουν. Είναι μέσα στα καθήκοντα μας να έρθουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση, ποδοσφαιρικοί θεσμοί, ομάδες και οπαδοί για να δημιουργήσουμε τις λύσεις αντί για την λήψη αυθαίρετων αποφάσεων οι οποίες έρχονται χωρίς καμία διαβούλευση ή συμφωνία.

Θεωρούμε απίστευτο ότι στην Ελλάδα, την χώρα που υπερηφανεύεται ότι γέννησε την Δημοκρατία να μην υπάρχει συζήτηση για αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα, τη ζωή, την αγάπη και το πάθος τόσων ανθρώπων...».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ