ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1: Πήρε τον «τελικό» και βλέπει Ευρώπη!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1: Πήρε τον «τελικό» και βλέπει Ευρώπη!
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Το «τριφύλλι» με γκολ του Μακέντα στο 39' και του Ιωαννίδη στο 82' λύγισε τον «Δικέφαλο» 2-1. Μείωσαν οι Θεσσαλονικείς στο 84' με τον Κρμέντσικ. 

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προερχόταν από ήττα στα Γιάννινα και αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ίδια ομάδα, υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε αρνητικά αποτελέσματα με Αστέρα και Άρη.

Οι «πράσινοι» με ήττα αποχαιρετούσαν την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ με ήττα θα έμπαινε σε μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Θα συμβεί το δεύτερο, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε τον τελικό με 2-1 κι έμεινε ζωντανός για την έξοδο στην Ευρώπη.

Το «τριφύλλι» για 39 λεπτά παρακολουθούσε τον ΠΑΟΚ να παίζει ποδόσφαιρο. Στην πρώτη του τελική προηγήθηκε 1-0 με τον Μακέντα. Στο δεύτερο μέρος δεν κινδύνευεσε, βρήκε στο 82' κι άλλο γκολ με τον Ιωαννίδη και στο 84' απλά μείωσε ο Κρμέντσικ για το 2-1. Τα πλέι οφ θα είναι φωτιά. Ο Παναθηναϊκός μείωσε όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από την ΑΕΚ που ηττήθηκε στον Βόλο, ενώ άφησε πίσω του και τον Αστέρα Τρίπολης. Αποτελέσματα παραγγελιά! βρήκε ένα ακόμα γκολ.


Οι σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Διούδη στο τέρμα, δεξί μπακ τον Μολό κι αριστερό τον Χουάνκαρ. Στόπερ ήταν οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, στα χαφ οι Νιάς, Αγιούμπ, Μαουρίσιο, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Βιγιαφάνιες και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια κι αριστερό τον Μπάμπα. Στόπερ τους Ίνγκασον, Κρέσπο, στα χαφ οι Ελ Καντουρί, Σβαμπ, δεξί εξτρέμ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αριστερό ο Τζόλης και ο Ουάρντα πίσω από τον Σφιντέρσκι σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Μονόλογος ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος» πήρε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά. Είχε καλή ανάπτυξη, έβγαλε τελικές, αλλά δεν είχε αποφασιστικότητα στα τελειώματα για να βρει γκολ. Στο 13 σουτ του Τζόλη κόντραρε, νέο σουτ του Ελ Καντουρί έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 17’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-1. Σέντρα του Σβαμπ από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Ζίβκοβτς δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά κι από τα δύο μέτρα την έστειλε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Στο 26’ σουτ του Ζιβκοβιτς με το αριστερό έφυγε λίγο άουτ η μπάλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 30’ ο Κρέσπο έκανε κούρσα ανενόχλητος, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, σούταρε και η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 37’ σέντρα του Ουάρντα, κεφαλιά του Τζόλη πέρασε άουτ.

Γκολ ο Μακέντα κι 1-0!

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε γκολ στην πλήρη υπεροχή του ΠΑΟΚ και στην πρώτη του τελική σκόραρε!

Στο 39’ ο Βιγιαφάνιες άνοιξε ωραία δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μακέντα νίκησε τον Ίνγκασον και με κεφαλιά εκτέλεσε και τον Ζίβκοβιτς για το 1-0! Κι αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου!

Κράτησε το «τριφύλλι»

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε εκνευρισμό μετά το 1-0, έπαιζε βιαστικά και δεν είχε την υπεροχή του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του σκορ, πήρε τον έλεγχο, είχε σε καλή μέρα τον Βιγιαφάνιες, όμως κι αυτός δεν έβγαζε τις φάσεις για να τελειώσει το ματς. Ο Ιωαννίδης, παράλληλα, πήρε τη θέση του Μακέντα που τραυματίστηκε.

Στο 56’ ο Τζόλης έκανε κακή πάσα και δεν μπόρεσε να βγάλει τελική ο Σφιντέρσκι, ενώ στο 61’ κακή έξοδος του Διούδη σε κόρνερ, έκανε το γυριστό ο Ελ Καντουρί, αλλά ήταν αδύναμο και κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε 4-4-2 με την είσοδο του Κρμέντσικ, ο οποίος εκτέλεσε στο 75’, αλλά μπλόκαρε ο Διούδης.

Πήρε φωτιά το ματς!

Στο 82’ ο Παναθηναϊκός σημείωσε το 2-0! Ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Καρλίτος, αυτός έστρωσε στον Ενγκμπακοτό, ο οποίος εκτέλεσε, έκανε τρομερή απόκρουση ο Ζίβκοβιτς, αλλά ο Ιωαννίδης πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε σε κενή εστία για το 2-0!

Μείωσε ο Κρμέντσικ!

Στο 84’, όμως, ο ΠΑΟΚ μείωσε. Ο Σφιντέρσκι τσίμπησε τη μπάλα από τον Διούδη, γύρισε από δεξιά και ο Κρμέντσικ σε άδεια εστία μείωσε σε 2-1!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Αγιούμπ (74’ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (81’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (53’ Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (85’ Μουργκ), Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ