ΣΠΟΡ

Η εθνική ομάδα έχασε 15-7 από τις ΗΠΑ στο προ-ολυμπιακό τουρνουά και περιμένει τον αντίπαλο της

Η εθνική ομάδα έχασε 15-7 από τις ΗΠΑ στο προ-ολυμπιακό τουρνουά και περιμένει τον αντίπαλο της
fina.org/multimedia

Οι Αμερικανίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες ήταν ανώτερες στο «τελικό» του Α ομίλου και δίκαια κατέκτησαν την πρώτη θέση, που τους δίνει σαφέστατο προβάδισμα στον προημιτελικό-πρόκριση του Σαββάτου με την 4η ομάδα του β ομίλου (Γαλλία ή Γερμανία).

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου έπαιξε τρομερή άμυνα και παράλληλα χτύπησε στην επίθεση το συγκρότημα του Σάκη Κεχαγιά. Η εθνική ομάδα που είχε μέχρι τώρα παρουσιάσει εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνα, δέχθηκε 6 γκολ (!) στο πρώτο 8λεπτο, είτε στην παίκτρια παραπάνω είτε σε αιφνιδιασμό, αφού οι Αμερικανίδες ήταν ταχύτατες. Την ίδια στιγμή σκόραρε μόλις 2 φορές.

Το ματς ουσιαστικά τελείωσε εκεί αφού ούτε ψυχολογία είχαμε, ούτε δυνάμεις να ακολουθήσουμε στο ντέρμπυ, ενόψει του καθοριστικού προημιτελικού. Αύριο τα κορίτσια θα κάνουν ουσιαστικά χαλάρωμα με αντίπαλο την Ιαπωνία. Και το Σάββατο στις 14.45 θα δώσουν το ματς-εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κόντρα στην 3η του άλλου ομίλου. Αυτή θα είναι πιθανότατα η ηττημένη του αυριανού ματς Ρωσίας-Ιταλίας (σε περίπτωση ισοπαλίας μάλλον θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με τις Ολλανδέζες, που έχουν ήδη δύο ισοπαλίες μαζί τους με 8-8 και θα μετρήσουν οι «επιθέσεις» ή η συνολική διαφορά γκολ).

Θυμίζουμε ότι οι νικητές των 4 προημιτελικών παίρνουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα δεκάλεπτα: 2-6, 2-4, 1-1, 4-2 (15-7)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ