ΣΠΟΡ

Οι γιατροί απαγόρευσαν στον Φερνάντο Αλόνσο να λάβει μέρος στο GP του Μπαχρέιν

Οι γιατροί απαγόρευσαν στον Φερνάντο Αλόνσο να λάβει μέρος στο GP του Μπαχρέιν
Reuters / Jason Reed / Files

Το ατύχημα του Ισπανού οδηγού στον πρώτο αγώνα της F1 στην Αυστραλία δεν του επιτρέπει να τρέξει την Κυριακή στο Μπαχρέιν, καθώς οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν άναψαν το «πράσινο φως».

Όλοι οι φίλαθλοι είδαν με κομμένη την ανάσα το τρομακτικό ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα της Μελβούρνης, αλλά τον Ισπανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή να βγαίνει από τα συντρίμμια της McLaren και να κάνει μάλιστα δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όμως οι γιατροί της FIA που τον εξέτασαν, αποφάνθηκαν ότι θα είναι παρακινδυνευμένο να τρέξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Έτσι δεν θα είναι το τριήμερο στο Μπαχρέιν και θα υπάρξει και νέα εξέταση για τον 3ο αγώνα της σεζόν στην Κίνα στις 17 Απριλίου.

Ο ίδιος ο Ισπανός οδηγός ενημέρωσε τους φιλάθλους μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. «Προσπάθησα μέχρι την τελευταία στιγμή για να τρέξω στο Μπαχρέιν, μετά το ατύχημα στην Αυστραλία. Ήταν φυσιολογικά δύσκολες οι ημέρες μετά από μια τέτοια σύγκρουση, αλλά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο η σκέψη ήταν μόνο να βοηθήσω την ομάδα, μετά και την απίστευτη δουλειά που έχουν κάνει αυτή την εβδομάδα. Κατανοώ τη θέση των γιατρών της FIA και τώρα προσπαθώ να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου το συνάδελφό μου, για να τα καταφέρει στον αγώνα. Σας ευχαριστώ όλους».

https://www.instagram.com/p/p

Τη θέση του Αλόνσο, δίπλα στον Τζένσον Μπάτον, ως δεύτερος πιλότος της McLaren, θα πάρει ο 24χρονος Βέλγος Στόφελ Βαντούρνε, που θα κάνει ντεμπούτο στη Formula 1.

Διαβάστε σχετικά

Νίκησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ τον πρώτο αγώνα της F1-τρομερό ατύχημα για τον Φερνάντο Αλόνσο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ