ΣΠΟΡ

Δεύτερη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 για το Νίκο Ρόσμπεργκ

Δεύτερη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 για το Νίκο Ρόσμπεργκ
Νικητής στο GP του Μπαχρέιν ο Νίκο Ρόσμπεργκ Reuters / Andrej Isakovic /Pool

Μετά την Αυστραλία, ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε και στο Μπαχρέιν τον 2ο αγώνα της σεζόν για την Formula 1, αρχίζοντας να στέλνει μήνυμα στον παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον και τους υπόλοιπους οδηγούς, ότι έρχεται με φόρα για τον τίτλο.

Άλλωστε είναι η 5η συνεχόμενη νίκη του (ήταν πρώτος και στους τρεις τελευταίους αγώνες της περυσινής σεζόν) για τον οδηγό της Mercedes, που εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εκκίνηση του ομόσταυλού του Βρετανού πρωταθλητή, που έμεινε 3ος στην τελική κατάταξη, αφού στο 2ο σκαλί του βάθρου μπήκε σφήνα η Ferrari του Κίμι Ράικονεν.

2016 04 03T170216Z 102828614 GF10000370074 RTRMADP 3 MOTOR F1 BAHRAIN


(Πηγή: Reuters / Hamad I Mohammed)

Στην εκκίνηση έγιναν τα πιο σημαντικά γεγονότα του αγώνα, με τον Χάμιλτον παρότι ήταν στην pole position να κάνει κακή αρχή, όπως και στην Αυστραλία δίνοντας την δυνατότητα στον Νίκο Ρόσμπεργκ να ξεχυθεί μπροστά. Η 2η Ferrari του Φέτελ εγκατέλειψε από τον κινητήρα της, ενώ από την εκκίνηση δεν γλύτωσε και ο Πάλμερ με τη Ρενό.

Ο Χάμιλτον συγκρούστηκε με την Γουίλιαμς του Μπότας, που θεωρήθηκε όμως υπεύθυνος και τιμωρήθηκε, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής έσωσε την παρτίδα από την 8η θέση που είχε πέσει.

Αυτή ήταν η 16η νίκη στην καριέρα του Γερμανού οδηγού (όσες έχει και ο θρυλικός Στέρλινγκ Μος) και η προϊστορία δείχνει ότι όποιος πιλότος έχει ξεκινήσει τη χρονιά με δύο νίκες στα δύο πρώτα grand prix, στο τέλος στέφθηκε πρωταθλητής... Ήδη έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα με τον Χάμιλτον κυρίως, αφού τα άλλα μονοθέσια δεν δείχνουν ικανά ακόμη να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Mercedes.

Ο Λιούις Χάμιλτον περιμένει τώρα τον 3ο αγώνα στην Κίνα σε 2 εβδομάδες για να αντεπιτεθεί. Εκεί όπου θα δούμε εάν θα επιστρέψει ο Φερνάντο Αλόνσο πίσω από το τιμόνι, ενώ άπαντες ζητούν να αλλάξει το νέο σύστημα διεξαγωγής κατατακτήριων δοκιμών άμεσα, ώστε να αυξηθεί το επίπεδο του ανταγωνισμού.

Δείτε σχετικά

Νίκησε ο Νίκο Ρόσμπεργκ τον πρώτο αγώνα της F1-τρομερό ατύχημα για τον Φερνάντο Αλόνσο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ