ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Tόκιο: Στον τελικό ο Πετρούνιας - Ενοχλημένη η ΕΡΤ με τους Ιάπωνες

Ολυμπιακοί Αγώνες Tόκιο: Στον τελικό ο Πετρούνιας - Ενοχλημένη η ΕΡΤ με τους Ιάπωνες
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Matthias Schrader

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Λευτέρη Πετρούνια που… τσέκαρε το εισιτήριό του για τον μεγάλο τελικό των κρίκων στο Τόκιο με 15.333 βαθμούς.

Ο «Άρχοντας των Κρίκων» πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον προκριματικό και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του αγωνίσματος, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

Ο 30χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 9.033), επίδοση που τον φέρνει στην 1η θέση μετά την διεξαγωγή του 2ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους της ενόργανης ανδρών και θεωρείται βέβαιο ότι θα του χαρίσει το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας υπερτερεί και έναντι του ισχυρότερου αντιπάλου του, του Κινέζου Γιανγκ Λιου (2ος μέχρι στιγμής με 15.300 β.), ο οποίος μάλιστα τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019. Όπως και του Βραζιλιάνου «χρυσού» Ολυμπιονίκη του 2012 και «ασημένιου» του 2016 Αρτούρ Ζανέτι (3ος προς το παρόν με 14,900 β.), τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν (4ος με 14.800 β.) και τον επίσης υπολογίσιμο Κινέζο Χάο Γιόου (5ος με 14.800 β.).

Η οκτάδα των φιναλίστ, καθώς και η οριστική σειρά πρόκρισης του Πετρούνια, θα προκύψει μετά τη διεξαγωγή του 3ου και τελευταίου ομίλου (13:30 – 16:00 ώρα Ελλάδας).

Σ’ αυτόν θα συμμετάσχουν οι τρεις νικητές των μεταλλίων στο προπέρσινο παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ, ο Ιταλός Μάρκο Λονταντίο και ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ.

Στον προκριματικό των ανδρών συμμετείχε και ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου, ο οποίος δεν βρέθηκε στην καλύτερη ημέρα του, αλλά και πάλι διατηρεί πιθανότητες πρόκρισης στην 24άδα των φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό, αφού οι 78,997 β. που συγκέντρωσε τον φέρνουν προς το παρόν στη 13η θέση του αγωνίσματος, ενώ παράλληλα βρίσκεται στην 8η θέση στο μονόζυγο με 14,333 β..

Η εξαιρετική επίδοση του Πετρούνια «σκιάστηκε» από το γεγονός ότι δεν προβλήθηκε ποτέ η προσπάθειά του, με την ΕΡΤ να παίρνει θέση.

Η ΕΡΤ έγραψε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα της:

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ