ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Απάντηση ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Απάντηση ΕΡΤ για τη μη μετάδοση του αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη
Στον τρίτο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης (Φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ / ADAM WARZAWA

Μετά το χθεσινό ατόπημα με τη μη μετάδοση των προκριματικών αγώνων του Λευτέρη Πετρούνια, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε τη σημερινή αναμέτρηση του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο, Αχμέντ Σαλέχ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ καθώς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, δεν δόθηκε άδεια στην ΕΡΤ να μεταδώσει τον αγώνα με δική της παραγωγή.

Η Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία στρέφεται κατά της ΕΡΤ για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ο αγώνας του Παναγιώτη Γκιώνη στον δεύτερο γύρο του τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο:

«Η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη μη μετάδοση του σημερινού αγώνα του Παναγιώτη Γκιώνη με τον Αιγύπτιο Σαλέχ Αχμέντ, για τον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, όπως και τη μετέπειτα περιορισμένη προβολή της είδησης για τη νίκη του αθλητή μας από την ΕΡΤ. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας στην επιτραπέζια αντισφαίριση στο Τόκιο, ένας καταξιωμένος αθλητής που μετέχει στους 5ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, έδωσε έναν ακόμα πολύ σημαντικό αγώνα και οι Έλληνες φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να τον απολαύσουν».

«Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν έχει λόγο να αρνηθεί ότι η δημόσια τηλεόραση ζήτησε εκτάκτως κύκλωμα για τον αγώνα από το τραπέζι 3 (με δεδομένο ότι κεντρικά η εταιρεία παραγωγής δίνει εικόνα σε όλους μόνο από το τραπέζι 1) και δεν έγινε δεκτό το αίτημα. Αλίμονο όμως, αν σκεφτούμε ότι αποκλείονται οι λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις για αγώνες Ελλήνων αθλητών, ενώ απορούμε που προαναγγέλθηκε η απευθείας μετάδοση με κάρτα στο ERT SPORTS 2 της ψηφιακής πλατφόρμας, μολονότι δεν υπήρχε θετική απάντηση από την Olympics Βroadcasting Services ότι θα δοθεί η μετάδοση του συγκεκριμένου ματς», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Ο Διευθυντής αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ, Γιώργος Λυκουρόπουλος, επιχειρεί μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε να αιτιολογήσει τα όσα συμβαίνουν με τις μεταδόσεις των αγωνισμάτων στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η ΕΡΤ, όπως όλα τα εθνικά δίκτυα που καλύπτουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταδώσει ζωντανά όλες -ει δυνατόν- τις προκριματικές προσπάθειες των αθλητών της χώρας μας.

Έτσι συνέβη και με τον πρωταθλητή μας στο Πινγκ Πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη, που αγωνίστηκε σε δεύτερο προκριματικό αγώνα σήμερα το πρωί. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πότε αγωνίζεται -μετά την πρώτη πρόκρισή του που η ΕΡΤ μετέδωσε live- υπήρξε γραπτό αίτημα της ΕΡΤ προς την καθ’ ύλην αρμόδια εταιρεία παραγωγής Olympics Broadcasting Services (ΟΒS), με την οποία έχει συμβληθεί η Δημόσια Τηλεόραση, για να μεταδοθεί και ο δεύτερος αγώνας του.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και από την επισυναπτόμενη αλληλογραφία, αυτό απερρίφθη χθες βράδυ ελλείψει διαθέσιμων δορυφορικών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αμέσως γνωστή από το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην αρμόδια Ομοσπονδία του Πινγκ Πονγκ, αλλά και στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον ότι στις επικρίσεις που δέχεται και σήμερα η ΕΡΤ μετέχουν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες του αθλητισμού, που γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά ότι ανάλογα προβλήματα είναι συνήθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι προκύπτουν διαχρονικά σε όλα τα εθνικά κανάλια, όταν, για αντικειμενικούς τεχνικούς λόγους, αδυνατούν να καλύψουν όλους τους προκριματικούς αγώνες των αθλητών τους.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η σημερινή κριτική που δέχεται ακόμη και το BBC από βρετανικές εφημερίδες για τη μη μετάδοση, xθες, της προκριματικής προσπάθειας του Βρετανού Oλυμπιονίκη Adam Peaty.

Εκπληκτική εμφάνιση Γκιώνη

Στον τρίτο γύρο του μονού ανδρών στο τουρνουά πινγκ πονγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης, επικρατώντας με 4-1 στα γκέιμ του Αιγύπτιου Αχμέντ Σαλέχ (Νο.31 του ταμπλό), έπειτα από 39 λεπτά αγώνα.

Μετά το 4-0 επί του Σέρβου Ζολτ Πέτο στον πρώτο γύρο, ο 41χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος κι «αντέδρασε» υποδειγματικά μετά τη μείωση του σκορ από τον Σαλέχ στο τρίτο γκέιμ (2-1), φτάνοντας εντέλει σε μία καθαρή νίκη.

Τα γκέιμ: 13-11, 11-7, 9-11, 11-3, 11-6

Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι μόνο στο πρώτο γκέιμ, με τους δύο αθλητές να πηγαίνουν μαζί πόντο-πόντο και τον Γκιώνη (μολονότι «έχασε» το σερβίς του στο υπέρ του 7-5) να κάνει εντέλει το 1-0 (13-11), με δύο τρομερά χτυπήματα από το 11-11.

Στο δεύτερο γκέιμ ο 41χρονος πρωταθλητής ήταν ακόμη πιο αποφασιστικός, πήρε ένα μικρό προβάδισμα από νωρίς και το διατήρησε μέχρι τέλους, τελειώνοντας το γκέιμ σε 7 λεπτά (11-7).

Στο… όριο κύλησε και το τρίτο γκέιμ, με τον Σαλέχ να προηγείται με 4-2 και 9-7, τον Γκιώνη να ισοφαρίζει και τις δύο φορές σε 6-6 και 9-9, αλλά να μην εκμεταλλεύεται το σερβίς του, χάνοντας εντέλει με 11-9.

Στο επόμενο γκέιμ, ο Γκιώνης έδειξε πολύ μεγάλη ψυχραιμία, πήρε ισχυρό προβάδισμα απ’ το ξεκίνημα και το «εξαργύρωσε» με μία άνετη επικράτηση με 11-3, κόντρα σε έναν Σαλέχ που είχε αρχίσει να απογοητεύεται από την τρομερή ισορροπία που έβγαζε στο παιχνίδι του ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αντίστοιχα αποφασιστικός και ποιοτικός στα χτυπήματά του ήταν ο Γκιώνης και στο 5ο γκέιμ, το οποίο «τελείωσε» μέσα σε 7 λεπτά με 11-6, παίρνοντας με συνολικό σκορ 4-1, την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Στον τρίτο γύρο, ο Παναγιώτης Γκιώνης (που έχει χάσει μόλις ένα γκέιμ στα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Ολυμπιακό τουρνουά) θα αντιμετωπίσει τον Νοτιοκορεάτη Γιούνγκσικ Ζέουνγκ (Νο.10 του ταμπλό).

Σημειώνεται ότι μετά την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, η ΕΡΤ δεν μετέδωσε ούτε την προσπάθεια του Γκιώνη γεγονός που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ