ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Χρυσό η Βραζιλία στο ποδόσφαιρο

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Χρυσό η Βραζιλία στο ποδόσφαιρο

Η «σελεσάο» επικράτησε 2-1 της Ισπανίας στην παράταση και στέφθηκε χρυσή ολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, κατέκτησε η Βραζιλία! Η «σελεσάο» που ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, το απέδειξε και στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Ισπανί. Η «φούρια ρόχα» δεν ήταν εύκολη αντίπαλος, γι’ αυτό και χρειάστηκε η παράταση για να έρθει το τελικό 2-1 (κανονική διάρκεια 1-1) και να πάρει το χρυσό η Βραζιλία!

Η σελεσάο είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 38’, όταν κέρδισε πέναλτι. Ο Ριτσάρλισον, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον Ουνάι Σιμόν κι έτσι το 0-0 διατηρήθηκε.

Το γκολ για τους λατινοαμερικάνους ήρθε τελικά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Κλαουντίνιο σέντραρε, ο Ντάνι Άλβες έκανε ένα περίεργο γύρισμα, ο Κούνια κατέβασε ωραία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους!

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ριτσάρλισον είχε ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Βραζιλίας, όμως η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!

Το 1-1 για τους Ισπανούς ήρθε στο 61’. Μετά από εκπληκτικό passing game των Ίβηρων, η μπάλα έφτασε στον Ογιαρθάμπαλ εντός περιοχής. Αυτός πάνω στην κίνηση με εκπληκτικό σουτ έφερε το ματς στα ίσα για τους Ευρωπαίους!

Η «φούρια ρόχα» παραλίγο να πάρει τη νίκη λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Όμως το σουτ που επιχείρησε ο Χιλ, κατέληξε στο δοκάρι των Βραζιλιάνων κι έτσι παρέμεινε το 1-1 μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Το κυριολεκτικά χρυσό γκολ για την Βραζιλία, ήρθε στο 108ο λεπτό! Έγινε μια σέντρα απ’ τον Άντονι, με τον Μάλκομ να μπαίνει δυνατά στη φάση και να κερδίζει τον προσωπικό του αντίπαλο στη διεκδίκηση. Ο μεσοεπιθετικός της Ζενίτ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στα δίχτυα για το 2-1!

Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έδωσε στη Βραζιλία το χρυσό μετάλλιο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά του Τόκιο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ