ΣΠΟΡ

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Αποκλεισμός από το Champions League

Λουντογκόρετς-Ολυμπιακός 2-2 (4-1 πεν.): Αποκλεισμός από το Champions League

Πικρός, αλλά δίκαιος αποκλεισμός από το Champions League για τους Πειραιώτες, που πήγαν μέχρι τα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση) χάρη σε ένα... ισραηλινό δώρο, αλλά εκεί λύγισαν (4-1) και θα παίξουν πλέον με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα play offs του Europa League.

Ο Ολυμπιακός τα έκανε... μούσκεμα στη Βουλγαρία, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, κόντρα στην Λουντογκόρετς.

Παρότι προηγήθηκε με 0-1 χάρη σε τραγικό λάθος των γηπεδούχων και ωραίο γκολ του Εμβιλά και είχε το ματς εκεί που ήθελε μέχρι το ημίχρονο, ξέχασε να μπει στην επανάληψη και βρέθηκε να χάνει γρήγορα με 2-1.

Αν και στη συνέχεια πήρε ένα πέναλτι-δώρο από τον Ισραηλινό διαιτητή (δεν είχε δώσει πέναλτι και αποβολή του Μπα στους Βούλγαρους στο πρώτο μέρος) και ισοφάρισε σε 2-2, η αποβολή του Μπα ήταν καταδικαστική.

Χάρη στο Τζολάκη, ο Ολυμπιακός άντεξε μέχρι τα πέναλτι, αλλά εκεί οι «ερυθρόλευκοι» αστόχησαν με τους Βαλμπουενά και Χασάν και μαζί έχασαν και την πρόκριση.

Κάτι που σημαίνει ότι θα παίξουν στα play offs του Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και στο 30' είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Ελ Αραμπί έπειτα από πάσα του Μασούρα έκανε το σουτ και κέρδισε το κόρνερ. Από αυτή τη φάση ήρθε και το 0-1. Μετά από τραγικό λάθος του Μπάντζι ο καμαρά βρήκε τον ολομόναχο Μασούρα, αυτός έβγαλε τη σέντρα απ' τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο επίσης ξεχασμένος Εμβιλά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Ωστόσο, το δεύτερος μέρος ξεκίνησε με τους ερυθρόλευκους να μένουν στα αποδυτήρια, ενώ ταυτόχρονα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς.

Έτσι στο 49ο λεπτό ο Ολυμπιακός είδε τον Σεμέδο να στέλνει την μπάλα στα δικά του δίχτυα για το 1-1. Ο Μπατζί είχε κάνει το γέμισμα, ο Σωτηρίου πήρε κεφαλιά στην περιοχή, ο Σεμέδο προσπάθησε να διώξει... για το αυτογκόλ. Η εξέλιξη αυτή υποχρέωσε τον Μαρτίνς να αλλάξει τον σχηματισμό του σε 3-4-3, παιρνόντας τον Παπασταθόπουλο στη θέση του Μπουχαλάκη.

Όμως, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τους «ερυθρόλευκους» λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό, αφού σε μαρκάρισμα του Ανδρούτσου στον Ντεσπότοβ, η Λουντογκόρετς κέρδισε πέναλτι. Ο Κύπριος Πιέρος Σωτηρίου το εκτέλεσε, για το 2-1 των γηπεδούχων, αφού ο Τζολάκης έπεσε απ' την αντίθετη πλευρά.

Οι παίκτες του Μαρτίνς πίεσαν ψηλά στη συνέχεια για να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αφού έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Και τα κατάφεραν, όταν ο Ισραηλινός διαιτητής έκανε δώρο ένα πέναλτι, όταν ο Γκονσάλβες έδιωξε την μπάλα μπροστά από τον Ελ Αραμπί που κατέβασε χαμηλά το κεφάλι, αλλά ο ρέφερι μετά από... σκέψη υπέδειξε πέναλτι.

Ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εύστοχος, για το 2-2. Η Λουντγκόρετς βγήκε μπροστά, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 74ο, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Σωτηρίου. Στο 78', ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε νέα σημαντική επέμβαση, όταν ο Ντεσπότοβ έκανε το σουτ, με τον Τζολάκη να διώχνει σε κόρνερ. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου, με τον Μπα να κάνει φάουλ στον Ντεσπότοβ και να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Λουντογκόρετς είχε την κατοχή και ήταν καλύτερη στην παράταση, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε και πήγε το ματς στα πέναλτι, όπου όμως Βαλμπουενά και Χασάν ήταν μοιραίοι.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Σωτηρίου 1-0

Βαλμπουενά άστοχο

Σαντάνα 2-0

Χασάν απόκρουση

Βερντόν 3-0

Λαλά 3-1

Σισίνιο 4-1

Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Μπάντζι, Γκονσάλβες, Βερντόν - Μπα, Ρέαμπτζιουκ

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Μπα (δεύτερη κίτρινη)

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Ικοκό (106΄ Σισίνιο), Πλαστούν, Βερντόν, Νεντιάλκοβ, Μπάντζι (88΄ Σαντάνα), Ζοσουέ Σα (94΄ Ντορίν Ροτάριου), Γκονσάλβες, Ντεσπόντοβ, Σωτηρία, Κάουλι (106΄ Γιάνκοφ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος (119΄ Λαλά), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91΄ Κούντε), Μπουχαλάκης (54΄ Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65΄ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (106΄ Χασάν), Μασούρας (88΄ Σισέ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ