ΣΠΟΡ

"Ανοιχτός" σε οποιαδήποτε έρευνα δηλώνει ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο

"Ανοιχτός" σε οποιαδήποτε έρευνα δηλώνει ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο
Reuters / Jorge Adorno

Λϊγες ώρες μετά τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στα γραφεία της UEFA από την Ελβετική Εισαγγελία σχετικά με τις "αποκαλύψεις" του Τύπου, για πιθανή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και του Τζιάνι Ινφαντίνο σε "σκάνδαλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων", που σχετίζεται με τα Panama Papers, ο πρόεδρος της FIFA εξέδωσε και νέα γραπτή ανακοίνωση.

Σε αυτή ο Τζιάνι Ινφαντίνο δηλώνει πανέτοιμος να δεχθεί την οποιαδήποτε έρευνα των Αρχών και επιμένει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά, ούτε για τον ίδιο, ούτε για την UEFA, σε ό,τι αφορά την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε εταιρία, που σχετίζεται με την υπόθεση των Panama Papers και δύο τηλεοπτικούς παραγωγούς, που κατηγορούνται για διαφθορά.

"Αν η αποφασιστικότητα μου να αποκαταστήσω το κύρος του ποδοσφαίρου ήταν δυνατή πριν, τώρα γίνεται ακόμη δυνατότερη. Χαιρετίζω οποιαδήποτε έρευνα γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Προς χάριν της διαφάνειας και της σαφήνειας πρέπει όλα τα στοιχεία αυτού του "φακέλλου" να έρθουν στην επιφάνεια όπως έχει κάνει η UEFA μέχρι τώρα. Με βάση αυτά τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι όλα τα θέματα των συμβάσεων έγιναν με τον ορθό τρόπο από την UEFA. Εάν χρειαστεί να δώσω οποιαδήποτε συμπληρωματική έκθεση για να διαφωτίσουμε αυτό το θέμα, ευχαρίστως θα το πράξω. Είναι προς το συμφέρον μου, αλλά και το συμφέρον του ποδοσφαίρου, όλα να βγουν στο φως" δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA.

infantino panama statement


(Πηγή: Fifa.com)

Διαβάστε ακόμη

Αιφνιδιαστική έρευνα της Ελβετικής Αστυνομίας στην έδρα της UEFA για τα Panama Papers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ