ΣΠΟΡ

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2: Eτοιμάζoνται για τους ομίλους του Europa οι ερυθρόλευκοι

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2: Eτοιμάζoνται για τους ομίλους του Europa οι ερυθρόλευκοι
Intime/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και σε συνδυασμό με το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής.

Την πρόκριση στους ομίλους του Europa League σφράγισε και επίσημα ο Ολυμπιακός μετά το 2-2 κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας, σε ένα ματς πάντως που ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάρα πολλά παράπονα κυρίως για τα λάθη που έκαναν οι παίκτες του.

Οι Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου σημείωσαν τα δύο «ερυθρόλευκα» τέρματα, ισοφάρισαν δύο φορές οι Σλοβάκοι με τους Εντί και Γκριν, που έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντε Μάρκο στο 26’.

Μάλιστα ο Νιγηριανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ρόνι Λόπες έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του συλλόγου μπαίνοντας αλλαγή στο 60ο λεπτό.

Ο σχηματισμός του Ολυμπιακού

Η μοναδική αλλαγή στην ενδεκάδα ήταν ο Χένρι Ονιεκούρου στη θέση του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής, καθώς αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, μπροστά από την εστία βρέθηκε ο Βατσλίκ, με τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας και τους Λαλά και Ρέαμπτσιουκ στα δύο άκρα. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά, σε ρόλο 10αριού.

Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με τους Βαλμπουενά και Ονιεκούρου στα δύο άκρα, ως συμπαραστάτες του Μαροκινού επιθετικού.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Όπως ήταν λογικό μετά το 3-0 του πρώτου ματς στο Φάληρο η Σλόβαν Μπρατισλάβας ήταν αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να θέλει να της κόψει τη φόρα και παράλληλα να βρει κενούς χώρους για να κάνει τη ζημιά.

Οι Σλοβάκοι λίγο έλειψε να βρεθούν μπροστά στο σκορ όταν στο 15ο λεπτό ο Εντί βγήκε στην αντεπίθεση, ξέφυγε απ' τον Σισέ, έκανε το σουτ μπροστά απ' τον Βατσλίκ, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της εστία του Ολυμπιακού.

Ωστόσο κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Σλόβαν, όταν την απευθείας κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Ντε Μάρκο στο 25', ύστερα από... εγκληματικό μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό αργότερα αφήνοντας τη θέση του στον Μπουχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα πρώτος καθώς στο 33΄ο Βαλμπουενά σέντραρε με τον Ελ Αραμπί με κεφαλιά να κάνει το 0-1. Η Σλόβαν απάντησε άμεσα με τον Εντί να κάνει το 1-1 με κοντινή προβολή στο 41΄.

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο πήραν ξανά το προβάδισμα (1-2) στο 54ο λεπτό όταν ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε γρήγορα φάουλ και ο Ονιεκούρου με πολύ ωραίο σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τον Ολυμπιακό. Όμως και πάλι η Σλόβαν Μπρατισλάβας αντέδρασε και στο 62ο λεπτό ο Γκριν με κεφαλιά και έκανε το 2-2. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την κλήρωση της Παρασκευής των ομίλων του Europa League.

Σλόβαν: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85' Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85' Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79' Στρέλετς), Τσάβριτς (67' ντε Καμπς), Εντί (79' Ντράζιτς)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72' Κουντέ), Μαντί Καμαρά (36' Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά, Αγκισμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (72' Χασάν), Αραμπί (72' Βρουσάι)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ