ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Επική πρόκριση στους «8» του US Open μετά από τρομερή ανατροπή

Μαρία Σάκκαρη: Επική πρόκριση στους «8» του US Open μετά από τρομερή ανατροπή
AP Photo/John Minchillo

Άλλη μια χρυσή σελίδα στην προσωπική της πορεία στο τένις έγραψε το πρωί της Τρίτης η Μαρία Σάκκαρη με την επική πρόκρισή της στους 8 του US Open.

Η Ελληνίδα τενίστρια απέκλεισε το νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, την Καναδή Μπιάνκα Αντρέεσκου με 2-1 σετ αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 στα σετ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στα προημιτελικά του US Open ενώ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Ενδεικτικός της έντασης του ματς ο χαρακτηρισμός «μάχη του αιώνα» που χρησιμοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του US Open στο Twitter στο οποίο η Μαρία Σάκκαρη εικονίζεται ως αρχαία Ελληνίδα θεά.

Η Ελληνίδα τενίστρια στις δηλώσεις της στο court αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ανέφερε ότι ήταν προετοιμασμένη να οδηγηθεί και το τρίτο σετ στο tie break, καθώς το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο μέχρι να τραυματιστεί η Καναδή τενίστρια, ενώ ζήτησε συγγνώμη από όσους παρακολούθησαν έως αργά την αναμέτρηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση, ενώ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη με τον άθλο της κόρης της και την πρόκριση στους "8" του US Open.

«Προσπάθησα να επικεντρωθώ στο παιχνίδι μου, να είμαι γενναία και να κυνηγήσω τις μπάλες. Είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα που παίζω βραδινό παιχνίδι».

Για τη μητέρα της είπε: «Η μητέρα μου (Αγγελική Κανελλοπούλου) είναι πρώην παίκτρια, αλλά έιναι η πιο αγχωμένη από κάθε άλλον στο box μου. Όταν την κοιτάζω δεν κοιτάει το court, αλλά προς τα κάτω, προσεύχεται μάλλον. Είναι πολύ ωραίο που την έχω εδώ, μαζί με την αδελφή μου».

Τέλος για το τι έχει να πει στο κοινό που έμεινε ξάγρυπνο μέχρι τις 2 τα ξημερώματα (ώρα Νέας Υόρκης): «Πριν πω 'ευχαριστώ' στο κοινό που έμεινε τόσο αργά, ελπίζω να μην αργήσετε αύριο στη δουλειά σας και έχω εγώ το πρόβλημα. Ευχαριστώ που μείνετε τόσο αργά, πηγαίνετε για ύπνο και θα τα πούμε σε δύο μέρες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ