ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε 91-87: Επική ανατροπή στο «καυτό» ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Φενέρμπαχτσε 91-87: Επική ανατροπή στο «καυτό» ΟΑΚΑ

Μεγαλειώδης ανατροπή για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο «καυτό» ΟΑΚΑ. Γύρισε με 9-0 σερί από το -5 στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα και επικράτησε 91-87 της Φενέρμπαχτσε. 

Ανατροπή, από αυτές που μόνο ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να κάνει και μόνο στο ΟΑΚΑ μπορούν να γίνουν!

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη βρέθηκε να χάνει με 82-87, 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, αλλά σε αυτό το διάστημα, πέτυχε ένα απίθανο σερί με 9-0 ( με 9/9 βολές χάρη και στα τραγικά λάθη των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς που έκαναν συνεχόμενα και ανόητα αντιαθλητικά φάουλ) και πέτυχε την πρώτη φετινή του νίκη στη Euroleague.

Αυτο δεν είναι το μόνο ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό όμως. Η ομάδα του Δήμητρη Πρίφτη παρουσίασε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με την πρεμιέρα στη Μονακό, έμεινε ανταγωνιστικός και μέσα στο παιχνίδι μέχρι τέλους. Παράλληλα είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους, ενώ είχε και 3 ασίστ, δείχνοντας πως είναι και πάλι ΕΔΩ και όσο περνάει ο χρόνος, μόνο καλύτερος θα γίνεται. Από κοντά και ο Ντάριλ Μέικον με 13 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο αρχηγός παρότι άστοχος μίλησε στο τέλος (14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού δεν είχε καμία σχέση με αυτά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Μονακό και Άρη. Ο Δημήτρης Πρίφτης άφησε για πρώτη φορά φέτος σε επίσημο παιχνίδι τον Κέντρικ Πέρι στον πάγκο, ρίχνοντας στην αρχική πεντάδα τον Μέικον, μαζί με τους Σαντ Ρος, Παπαπέτρου, Οκάρο Ουάιτ και Φλόιντ. Οι «πράσινοι» έβγαλαν σκληράδα σητν άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και μετά την αρχική νευρικότητα του πρώτου διλέπτου, άρχισαν να βρίσκουν λύσεις και στην επίθεση. Το τριφύλλι προηγήθηκε 13-8, με τον Οκάρο να έχει 5 πόντους και 4 ριμπάουντ (τα 2 επιθετικά) μέσα σε 5 λεπτά, αλλά σε εκείνο το σημείο φορτώθηκε με το δεύτερο φάουλ του και... απενεργοποιήθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν η Φενέρ να γυρίσει «τούμπα» το παιχνίδι και να προηγηθεί με 13-17, με σερί 0-9 μέσα σε 3 λεπτά. Οι «πράσινοι» αντέδρασαν με το πρώτο τρίποντο του Πέρι και μάλιστα, προηγήθηκαν με 2 βολές του Νέντοβιτς 20-19, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 20-21. Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με 5 συνεχόμενους πόντους για τους Τούρκους με τους Πολονάρα και Πιέρ και τη Φενέρ να χτυπάει μέσα στην ευάλωτη ρακέτα τον Παναθηναϊκό. Στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου η εικόνα ήταν παρόμοια, με τη Φενέρ να παίρνει μικρές διαφορές 5-6 ποντων και τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται μειώνοντας μέχρι και τον πόντο, αλλά να μην μπορεί το... κάτι παραπάνω, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο 45-46 με buzzer beater του Παπαπέτρου.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε με πανομοιότυπο τρόπο, καθώς η Φενέρ φαινόταν να έχει τον έλεγχο και να ξεφεύγει ανά διαστήματα και τον Παναθηναϊκό με ξεσπάσματα να πλησιάζει. Οι Τούρκοι μάλιστα, ξέφυγαν με 8 πόντους (56-64) 1:30 πριν από το τέλος της περιόδου, αλλά οι «πράσινοι» είχαν μια ακόμα απάντηση και ισοφάρισαν με σερί 8-0, πριν το δεκάλεπτο ολοκληρωθεί στο 64-67.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν... θρίλερ. Οι «πράσινοι» ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ, αλλά κατάφεραν να προηγηθούν με 82-79 σχεδόν 2 λεπτά πριν από το τέλος, χάρη στις προσπάθειες των Μέικον και Νέντοβιτς επιθετικά. Η αμυντική αδράνεια στη συνέχεια έφερε σερί 0-8 για τους Τούρκους, που προηγήθηκαν 82-87, 40 δεύτερα πριν από το τέλος και όλα έμοιαζαν χαμένα. Οι «πράσινοι» όμως δεν είχαν πει τη τελευταία τους λέξη και με ένα απίστευτο σερί 9-0, με 9/9 βολές από δύο συνεχόμενα αντιαθλητικά φάουλ και ένα πάνω στο τρίποντο που κέρδισε έξυπνα ο Παπαπέτρου, έφτασαν στην επική ανατροπή και τη νίκη με 91-87.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 45-46, 64-67, 91-87.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ