ΣΠΟΡ

Εκτός EURO μένει ο Καρίμ Μπενζεμά με απόφαση της Ομοσπονδίας για το ροζ σκάνδαλο Βαλμπουενά

Εκτός EURO μένει ο Καρίμ Μπενζεμά με απόφαση της Ομοσπονδίας για το ροζ σκάνδαλο Βαλμπουενά
Ο Ντεσάν άφησε εκτός EURO τον Μπενζεμά Reuters / Charles Platiau/Files

Η εμπλοκή του Καρίμ Μπενζεμά στο σκάνδαλο εκβιασμού του Βαλμπουενά και οι έντονες πιέσεις από την πλευρά και του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αλλά και μεγάλου μέρους την γαλλικής κοινής γνώμης, οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα, που θα λάβει μέρος στα τελικά του EURO το καλοκαίρι.

Παρότι δεν έχει προχωρήσει η δίκη και οι περιοριστικοί όροι για συνύπαρξη των δύο διεθνών ποδοσφαιριστών δεν υφίστανται, ο σάλος που είχε ξεσηκωθεί με τις αποκαλύψεις από το κύκλωμα και τον εκβιασμό του Βαλμπουενά με ροζ βίντεο κόστισαν την συμμετοχή του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτος ο ίδιος ο Καρίμ Μπενζεμά, στον λογαριασμό του στο Twitter, έκανε την σχετική ανάρτηση, ότι δεν θα είναι στην ομάδα: «δυστυχώς για εμένα και όσους με υποστηρίζουν, δεν θα είμαι στην ομάδα για το EURO».

Λίγη ώρα αργότερα υποχρεώθηκε και η Γαλλική Ομοσπονδία να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα, όπου ξεκαθαρίζει ότι ήταν κοινή απόφαση του προέδρου της Νοέλ Λε Γκρέ και του Ομοσπονδιακού τεχνικού Ντιντιέ Ντεσάν, παρότι δεν υφίστανται πλέον προσκόμματα για την κλήση του από τις δικαστικές αποφάσεις.

fff benzema 1


(Πηγή: www.fff.fr)

«Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο προπονητής θα ήθελαν να υπενθυμίσουν ότι η αθλητική απόδοση είναι ένα σημαντικό αλλά όχι αποκλειστικό κριτήριο για τη λήψη απόφασης σχετικά με την επιλογή στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γαλλίας. Η ικανότητα των παικτών να δουλεύουν με ενωτικό πνεύμα, το να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση και η εύρυθμη λειτουργία του συνόλου είναι στοιχεία, που λαμβάνονται επίσης υπόψη από όλους τους προπονητές της Ομοσπονδίας.

Ως αποτέλεσμα, ο Νοέλ Λε Γκρε και ο Ντιντιέ Ντεσάν αποφάσισαν ότι ο Καρίμ Μπενζεμά δεν θα συμμετάσχει στο Euro 2016».

fff benzema 2


(Πηγή: www.fff.fr)

Η απόφαση βέβαια ήδη διχάζει τους φιλάθλους, με αυτούς που στηρίζουν τον Μπενζεμά να κάνουν λόγο για ωμή πολιτική παρέμβαση, αφού ξεκάθαρα ο κύριος Βαλς είχε δηλώσει ότι ο Μπενζεμά δεν έχει θέση στην εθνική ομάδα.

Ο Άλβαρο Αρμπελόα, συμπαίκτης του Μπενζεμά στην εθνική πόσταρε μήνυμα συμπαράστασης για τον Γάλλο επιθετικό: «συμπάσχω φίλε μαζί σου. Αυτοί χάνουν ένα σπουδαίο άνθρωπο και το κορυφαίο 9άρι του κόσμου. Πάντα μαζί σου».

Πλέον το βάρος της επιθετικής γραμμής φαίνεται ότι θα πέσει στον Ολιβιέ Ζιρού της Άρσεναλ αλλά και τον Αντονί Μαρσιάλ της Μάντσεστερ Γιουν.

Αν και ο τελευταίος έχει τις δικές του περιπέτειες καθώς χωρίζει από την σύζυγο του, μετά την αποκάλυψη για ρομαντικό ταξιδάκι στο Παρίσι με την κριτή του βρεττανικού X-Factor Έμιλι Γουέιντμαν.

Διαβάστε σχετικά

Ο Μανουέλ Βαλς είπε όχι στην επιστροφή στην εθνική του Μπενζεμά, που του απάντησε μέσω Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ