ΣΠΟΡ

Ο Μανουέλ Βαλς είπε όχι στην επιστροφή στην εθνική του Μπενζεμά, που του απάντησε μέσω Twitter

Ο Μανουέλ Βαλς είπε όχι στην επιστροφή στην εθνική του Μπενζεμά, που του απάντησε μέσω Twitter
ΑΠΕ ΜΜΕ/EPA/JORGE ZAPATA

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εξέφρασε δημόσια την αντίθεση του στην επανένταξη του Καρίμ Μπενζεμά στους «τρικολόρ» και ο Καρίμ Μπενζεμά επιτέθηκε μέσω του λογαριασμού του στον Μανουέλ Βαλς.

Ο Μανουέλ Βαλς δεν δίστασε να πάρει μια «σκληρή θέση» σχετικά με την υπόθεση Μπενζεμά, που ταλαιπώρησε την γαλλική κοινή γνώμη πριν λίγους μήνες, με την φερόμενη συμμετοχή του σε κύκλωμα εκβιαστών του συμπαίκτη του στην εθνική με ροζ βίντεο.

«Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να επιστρέψει αυτή τη στιγμή. Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα, αλλά είναι και κοινωνικό ζήτημα και όλα έχουν σημασία. Οι αθλητές πρέπει να είναι απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Καρίμ Μπενζεμά στην θέση του Γάλλου Πρωθυπουργού, με ανάρτηση του στο Twitter: «12 σεζόν επαγγελματίας, 541 ματς, 0 κόκκινες και 11 κίτρινες κάρτες και κάποιοι μιλάνε για το αν δίνω καλό παράδειγμα???».

Ο κύριος Βαλς έσπευσε να ξεκαθαρίσει αυτή την φορά ότι απλά λέει τη γνώμη του και δεν ανακατεύεται στις αποφάσεις της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, σίγουρα όμως έχει βαρύνουσα θέση η άποψη του.

Την οποία συμμερίζεται και ο Υπουργός των Σπορ Πατρίκ Κανέρ, πονοκεφαλιάζοντας ακόμη περισσότερο τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Ντιντιέ Ντεσάν ενόψει των κλήσεων για το EURO 2016, μετά την άρση των περιορισμών από το Δικαστήριού, που επιτρέπει στους δύο παίκτες πλέον να βρίσκονται ξανά στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε σχετικά

Καρίμ Μπενζεμά: Εκτός Εθνικής λόγω συμμετοχής του στο σκάνδαλο sextape

Αποκλειστική συνέντευξη του Γάλλου επιθετικού στο TF1 για το «σκάνδαλο Βαλμπουενά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ