ΣΠΟΡ

Η Βουλιαγμένη έχασε στον τελικό του LEN Trophy γυναικών από την διοργανώτρια Ματαρό με 6-5

Η Βουλιαγμένη έχασε στον τελικό του LEN Trophy γυναικών από την διοργανώτρια Ματαρό με 6-5
Twitter / @Esport3

Η Βουλιαγμένη άγγιξε την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά δεν τα κατάφερε στην Βαρκελώνη κόντρα στην οικοδέσποινα Ματαρό, από την οποία γνώρισε την ήττα με σε έναν δραματικό τελικό, που κρίθηκε στην τελευταία περίοδο.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου πάλεψαν μέχρι τέλους, αλλά έχασαν από την Ματαρό με 6-5 έχοντας πάντως πολλά παράπονα και από την διαιτησία.

Στην πρώτη περίοδο η Βουλιαγμένη ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2, όμως στη συνέχεια η γηπεδούχος ομάδα πήρε πολύ περισσότερες αποβολές (κάποια στιγμή η διαφορά ήταν 9-2 !) και μπήκε μπροστά στην 2η περίοδο, ενώ το 3ο 8λεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ 5-5.

Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τις Ρουμπέση, Κώτσια και Διαμαντοπούλου (είχαν από 3 αποβολές- συνολικά 15-10), παρόλα αυτά είχε την τελευταία επίθεση με παίκτρια παραπάνω, όπου όμως δεν σκόραρε και η Ματαρό πανηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό της τίτλο.

Δύο γκολ σημείωσε η Τσουκαλά και από ένα οι Ξενάκη, Κοντογιάννη, Χιδιριώτη.

Τα 8λεπτα Ματαρό-ΝΟΒ: 2-3, 2-0, 1-2, 1-0

2282156


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Το ερχόμενο ΣΚ η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Final-4 του Champions Cup, που θα γίνει επίσης στην Ισπανία και την έδρα της Σαμπατέλ. Οι ερυθρόλευκες θα αντιμετωπίσουν την ουγγρική Ούιπεστ στον ημιτελικό, ενώ η διοργανώτρια θα αντιμετωπίσει την Ρωσική Κίνεφ Κίρισι (είχε αποκλείσει την Βουλιαγμένη). Να θυμίσουμε ότι αρχικά είχε οριστεί (για πρώτη φορά) να συναντηθούν οι ερυθρόλευκες με τις Ισπανίδες, σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού(...), κάτι που τελικά η LEN διόρθωσε.

Προκρίθηκε στο Champions League ο Ολυμπιακός

Νωρίτερα η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού πέρασε νικηφόρα από την Ριέκα, επικρατώντας 10-4 της Πριμόριε (είχε να χάσει 3 χρόνια στην έδρα της) και «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του Champions League.

2417931


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αναζητήσει τη νίκη στους δύο τελευταίους της αγώνες στον Πειραιά με την Έγκερ και Σπαντάου ώστε να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου του και να προκριθεί απευθείας στον ημιτελικό του Final-6, που θα γίνει 2-4 Ιουνίου στην Βουδαπέστη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ