ΣΠΟΡ

To ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά τον Στράτο Κωσταλά

To ελληνικό μπάσκετ αποχαιρετά τον Στράτο Κωσταλά
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στράτος Κωσταλάς έζησε στη Μόσχα, καθώς ήταν μάνατζερ στην γυναικεία ομάδα της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων. Twitter

Θλίψη στις τάξεις του ελληνικού κι ευρωπαϊκού μπάσκετ για το θάνατο του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Στράτος Κωσταλάς έζησε στη Μόσχα, καθώς ήταν μάνατζερ στην γυναικεία ομάδα της Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων.

Στην προηγούμενη θητεία του, στην Ελλάδα, είχε εργαστεί σε Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, πραγματοποιώντας μεταγραφές ξένων αθλητριών κορυφαίου επιπέδου.

Στη Ρωσία πέρασε περίπου είκοσι χρόνια, τα πρώτα εξ αυτών ως γενικός διευθυντής της Ντιναμό Μόσχας, με προπονητή τον Σβι Σερφ. Με τον ίδια ομάδα κατάκτησε τέσσερις τίτλους στη γυναικεία Ευρωλίγκα κι έναν στο EuroCup γυναικών.

Αναλυτικά το «αντίο» από το ελληνικό μπάσκετ:

ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε...».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι φίλε...

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco εκφράζει την θλίψη της για το θάνατο του Στράτου Κωσταλά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Με σημαντική προσφορά στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ο Στράτος Κωσταλάς διετέλεσε και για δύο περίπου χρόνια (1997-99) μάνατζερ στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

ΚΑΕ Αρης: «Η ΚΑΕ Αρης εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ο εκλιπών είχε μεγάλη προσφορά, τόσο στο ελληνικό, όσο και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Διετέλεσε γενικός διευθυντής της ΚΑΕ (τότε ΤΑΚ) Αρης την αγωνιστική περίοδο 1992-93, όταν η ομάδα μας κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, στο Τορίνο (Κύπελλο Κυπελλούχων). Η ΚΑΕ Αρης εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».

Τα συλλυπητήρια της εξέφρασε με σχετική ανακοίνωση η ΚΑΕ Ηρακλής για το θάνατο του Στράτου Κωσταλά: «Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Στράτου Κωσταλά, που "έφυγε" σήμερα από τη ζωή.

Ο Στράτος Κωσταλάς, στη μακρά και πλούσια διαδρομή του στο χώρο του μπάσκετ, υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθλήματος, με σημαντική προσφορά, σε όσες ομάδες εργάστηκε, μεταξύ των οποίων και ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Στράτου Κωσταλά, που "έφυγε" από τη ζωή. Υπήρξε ακούραστος εργάτης του αθλήματος, με σημαντική προσφορά, σε όσες ομάδες εργάστηκε, μεταξύ αυτών και ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Στράτου Κωσταλά, ο οποίος έφυγε σήμερα (25/11) από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…»

KAE AEK: «Η #ΑΕΚBC συμμετέχει στο βαρύ πένθος για τον αδόκητο χαμό του Στράτου Κωσταλά, ενός ακάματου εργάτη του αθλήματος, και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τους οικείους του. Καλό κατευόδιο, Στράτο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ